Avancerad sensorisk analysteknik och produktutveckling 2018/2019 (15 hp)

HT18, 100 %, Campus

Startdatum: 5 november 2018

Slutdatum: 20 januari 2019

Sista ansökningsdatum: 16 april 2018

Anmälningskod: UU-25006 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)

Behörighet: Examen på grundnivå om minst 180 hp varav minst 60 hp kostvetenskap eller motsvarande.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 25000 kr

Studieavgift, totalt: 25000 kr

Om kursen

Hur kan livsmedel och maträtter designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper? Efter de första fem veckorna som omfattar Avancerad sensorisk analysteknik 7,5 hp bjuder kursen på nästa etapp, där målet är att från produktidén, genom produktutveckling med hjälp av faktoriell design och sensorisk utvärdering framställa en färdig produkt. Arbetet ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga, kreativitet, planeringsförmåga samt företagsamhet i att samarbeta med omvärlden.

Mer information

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

Helena Elmståhl helena.elmstahl@ikv.uu.se

Telefon: 018-471 22 07

Fax: 018-471 22 61