Animation i 2D 2 - teori och projekt 2018/2019 (7,5 hp)

HT18 vecka 46-03 - Blandad tid - 50 % - Distans Inställd

Sista ansökningsdatum: 2018-04-16

Anmälningskod: UU-54811 Inställd

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Flexibel

Urval: Högskolepoäng (max 165 hp)

Uppläggning för distanskurs: Kursen är nätburen och har inga fysiska träffar eller obligatoriska sammankomster online. Kommunikationen mellan lärare och studenter samt studenter sinsemellan sker via de olika kursforumen.

Behörighet: Animation i 2D 1 - teori och praktik, 7,5 hp

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 13750 kr

Studieavgift, totalt: 13750 kr

Om kursen

2D-animation fokuserar på att skapa storyboards, karaktärer och bakgrunder som animeras i tvådimensionella miljöer. Kursen är en fortsättning på ”Animation i 2D 1 - teori och praktik” och fokuserar på animationsproduktion och de steg som måste tas innan och under tillverkning av en animerad film. Under denna kurs kommer du att producera en kort animerad film och därmed få möjlighet att gå igenom de olika stegen som ingår i produktion av en animerad film så som berättande, konceptutveckling, design, karaktärsutveckling, storyboards, och layout. Kursen bygger på animationsteori, design och avancerade animationstekniker för spel och tidslinjebaserad animation.

I kursen ingår en genomgång av animationstekniker, planering av en animerad film, fördjupad karaktärsanimation, iscensättning samt självständiga praktiska övningar i Adobe Animate. Kursen avslutas med ett eget projektarbete där du får möjlighet att utveckla egna färdigheter på ett självständigt och kreativt sätt.

Mer information

Kontakt

Institutionen för speldesign

Skeppsbron 24 (Björkanderska) 621 57 VISBY

Uppsala universitet, Campus Gotland, 62167 Visby