Utbildning

Hem- och konsumentkunskap för lärare i åk 7-9, 45 hp (1-45). Ingår i Lärarlyftet II 2018/2019 (45 hp)

HT18 vecka 36-01 - 50 % - Distans

Sista ansökningsdatum: 2018-04-16

Anmälningskod: UU-F2020 Anmälan

Undervisningsspråk: Svenska

Studieort: Uppsala

Urval: Lottning

Antal obligatoriska träffar för distans: 5

Behörighet: Lärarexamen samt huvudmannens godkännande.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 45000 kr

Studieavgift, totalt: 67500 kr

Anmärkning: Denna utbildning är en uppdragsutbildning och får endast sökas av lärare som deltar i (lärarfortbildningen) Lärarlyftet II enligt förordningen (2007:222) om statsbidrag för fortbildning av lärare. Se Skolverkets webbplats. Den som söker till denna kurs utan godkännande från (skol)huvudmannen är inte behörig att delta och riskerar att få avbryta utbildningen.

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9
Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig.

Om kursen

Kursen syftar till att utveckla deltagarnas såväl teoretiska som praktiska kompetens för undervisning i hem- och konsumentkunskap åk 7-9. I kursen ingår ämnesteori, ämnesdidaktik och vidare bland annat bedömning och betygssättning. Kursen består av sju moment:

  • Introduktion till ämnet hem- och konsumentkunskap, 3 hp
  • Näringslära och livsmedelsvetenskap I, 6 hp
  • Matlagningsmetoder och hygien, 6 hp
  • Måltidsprocessen I, 7,5 hp
  • Konsumentkunskap med ekonomi, 7,5 hp
  • Näringslära  och livsmedelsvetenskap II, 7,5 hp
  • Måltidsprocessen II, 7,5 hp

Mer information

Kontakt

Institutionen för kostvetenskap

BMC Husargatan 3 752 37 Uppsala

Box 560, 751 22 UPPSALA

E-post: ikv@ikv.uu.se

Kristina Lundgren kristina.lundgren@uadm.uu.se

Telefon: 018-471 19 19