Undervisning - Pedagogik - Lärande

Dekorativ bild: jordglob

Gillar du människor? Vill du dela med dig och bidra till allas rätt till kunskap? Vill du hjälpa barn och ungdomar att växa och utvecklas och vara med och forma deras framtida liv. Vill du anta utmaningen att leda utvecklingen mot framtidens skola? Bli lärare inom förskola, grundskola eller gymnasium!

Skolan behöver duktiga lärare som kan ta tillvara barns nyfikenhet och lust att lära eller inspirera och stödja ungdomar på väg mot vuxenlivet – lärare med gedigna ämneskunskaper och stora kunskaper inom ledarskap, pedagogik och lärande.

Är du nyfiken på vad man kan forska på inom det här området? Se aktuell forskning vid Uppsala universitet.

Välj Uppsala eller Visby!

Student vid dator på BlåsenhusVid Uppsala universitet möter du lärare som forskar eller har lång erfarenhet från svensk skola och vad som händer i ett klassrum – lärare som brinner för sitt ämne på de olika institutionerna. Utbildningen har nära koppling till världsledande forskning. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och olika typer av grupp- och lagarbete. Teori varvas med praktik. Läser du till lärare vid Uppsala universitet får du en utbildning med stor konkurrenskraft. Då blir det lättare att få jobb.

Studenter promenerar i VisbyI Uppsala pluggar du på Campus Blåsenhus och på de olika ämnesinstitutionerna. Här finns det senaste inom digital lärteknik. Den nya tekniken gör det möjligt att integrera det digitala arbetssättet med traditionell undervisning. Läser du lärarutbildningen i Visby blir du en del av den gemytliga miljön vid Campus Gotland.