West Side Story

Premiärdag för West Side Story

2015-11-05

Äntligen premiärdags! Efter en intensiv period av repetitioner är ensemblen nu redo att möta publiken. Idag är det dags för första föreställningen av Uppsala universitets uppsättning av West Side Story i Svandammshallarna.

- Alla har repeterat hårt och är väldigt peppade. De längtar verkligen efter att få möta publiken nu, säger Anna Liv Jonsson, producent.

Projektet West Side Story har varit unikt på flera sätt. En modern föreställning som regissören Dan Turdén fört in i vår samtid med en mix av unga proffs och amatörer på scenen; en sporthall. Uttrycket långt från traditionen. En rad samverkansaktiviteter inom projekt ”Den goda staden”, som kompletterar föreställningens tema om utanförskap, drömmar och längtan. Och en ovanligt stor orkester och en hängiven dirigent som gör musiken extra kraftfull.

Tio föreställningar under november månad blir det, och alla är slutsålda på ticnet. Något som gläder producenten, samtidigt som det förstås är tråkigt att göra de som inte hunnit köpa biljetter besvikna.

- Men det är jätteroligt att intresset varit så stort och brett, bland annat visar biljettstatistiken att nästan 1 000 biljetter med studentrabatt sålts – vilket är lite extra kul eftersom vi velat nå ut till unga, säger hon.

Vid genrepet denna vecka bjöds fyra skolklasser in och en av klasserna har även tidigare varit med under repetitionerna.

- Och deras feedback ledde till en förändring i manus, där kommissarie Schrank omvandlades till rektor, konstaterar Anna Liv Jonsson.

Anneli Waara

Läs nyheten på UUs nyhetssida här