Mentorskapsutbildning

Utbildningen hålls fortfarande, fast i Zoom! 

Under utbildningen får studenterna också tips kring hur de kan hålla mentorsträffar i Zoom. 

Tycker ni det vore bra om studenter bidrog till att välkomna och inkludera nya studenter på er institution? Finns det kurser på er institution som studenter återkommande upplever som svåra? Undrar ni hur studenter kan ta mer ansvar över sitt och andras lärande? Då kan utbildning i mentorskap vara något för era studenter!

Vill du bidra till att välkomna och inkludera nya studenter på universitetet? Är du en student som läst en eller flera terminer vid Uppsala universitet? Vore det spännande att utveckla färdigheter inom ledarskap? Då kan en utbildning inom mentorskap vara något för dig! 

Under sammanlagt två dagar, erbjuds studenter som läst en eller flera terminer vid universitetet, att gå en utbildning i mentorskap. Under utbildningen utvecklar studenterna färdigheter inom inkludering, handledning, återkoppling, motivation och ledarskap, med syftet att stödja andra studenter i deras lärande. Utbildningen utmynnar i ett intyg och tanken är sedan att studenterna på sina egna institutioner leder mentorsträffar för mindre erfarna studenter

Låter detta spännande och kul? Varmt välkomna i sådana fall att anmäla er till utbildningen härI samband med anmälan, skicka också ett mail där ni bekräftar anmälan, och så att vi kan komma i kontakt med er! 

Om du är intresserad av att se en film om mentorskap eller läsa mer om det, klicka här

Jag ser fram emot att träffa er!

Lovisa, utbildare i mentorskap 

lovisa.hakansson@uadm.uu.se