Hållbarhetsforum: Matprat
- Datum: 8 november 2023, kl. 15.15–18.00
- Plats: B23
- Typ: Seminarium
- Arrangör: Hållbarhetsforum, Uppsala universitet
- Kontaktperson: Viktor Jacobsson
Uppsala universitets nya Hållbarhetsforum bjuder in till föreläsningar och paneldiskussioner med bland andra Food Rescue Gotland och Blått Centrum Gotland om matens betydelse i vår resa mot ett hållbart samhälle.
Hur påverkar vår mat jordens ekosystem? Vad borde vi äta för att må bra? Hur kan matsvinn bli en resurs?
Välkommen till en eftermiddag där maten står i fokus. Ta del av aktuell forskning om matens påverkan på ekosystemen och hur blå mat kan bli hållbart. Lär dig mer om matens roll i ett klimaträttviseperspektiv. Lyssna till praktiker som berättar om hur de arbetar för att minska matsvinnet i sin verksamhet samt hur mat kan vara nyckeln till att bygga gemenskap.
Evenemanget kommer att ges på engelska och livesänds från Segerstedhuset i Uppsala.
Medverkande
Eva Warensjö Lemming, universitetslektor docent vid institutionen för kostvetenskap samt forskare vid institutionen för kirurgiska vetenskaper
Gunilla Rosenqvist, projektledare vid institutionen för geovetenskaper, naturresurser och hållbar utveckling
Evelina Sartori Valck, Framtidsjorden
Madeleine Fall, Hållbarhetschef Nordrest
Fie Broker-Bulling och Leonie Paul, Food Rescue Gotland.