Framtidens sjömat

  • Datum: 19 oktober 2024, kl. 10.00–13.00
  • Typ: Föreläsning
  • Webbsida
  • Arrangör: Blått Centrum Gotland; Blå mat – centrum för framtidens sjömat
  • Kontaktperson: Gunilla Rosenqvist

Hur ska Sverige bli ledande producent av hållbar sjömat? Möt forskare, producenter och aktörer som arbetar med frågorna under en blå förmiddag i Almedalsbiblioteket, med fokus på Gotland.

Tidigare i höst beviljades centrumbildningen Blå mat 40 miljoner kronor under 4 år från forskningsrådet Formas för fortsatt forskning som stärker sjömatsnäringen och gör den mer hållbar. Blått Centrum Gotland är en av många aktörer som ingår i satsningen.

Under detta evenemang har du chansen att lära dig mer om hållbar sjömat.

Välkommen!

Program

10.00 Blå mat – organisation, mål & vision
Fredrik Gröndahl

10.30 Utställning med Blå mats unga forskare och fika med algknäcke och ost
Elena Costa, John Axelsson, Mar Vall-Llosera Juanola, Pontus Gunnarsson

11.00 Hälsa och sjömat
Linda Frithiof, Sjömatsfrämjandet

11.30 Fisket i Östersjön
Andreas Pettersson, Gustaf Almqvist, Vesa Tschernij

12:15 Panelsamtal
Andreas Pettersson, Fredrik Gröndahl, Gustaf Almqvist, Linda Frithiof, Vesa Tschernij

12.45 Avslutning

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin