Framtidens sjömat
- Datum: 19 oktober 2024, kl. 10.00–13.00
- Typ: Föreläsning
- Webbsida
- Arrangör: Blått Centrum Gotland; Blå mat – centrum för framtidens sjömat
- Kontaktperson: Gunilla Rosenqvist
Hur ska Sverige bli ledande producent av hållbar sjömat? Möt forskare, producenter och aktörer som arbetar med frågorna under en blå förmiddag i Almedalsbiblioteket, med fokus på Gotland.
Tidigare i höst beviljades centrumbildningen Blå mat 40 miljoner kronor under 4 år från forskningsrådet Formas för fortsatt forskning som stärker sjömatsnäringen och gör den mer hållbar. Blått Centrum Gotland är en av många aktörer som ingår i satsningen.
Under detta evenemang har du chansen att lära dig mer om hållbar sjömat.
Välkommen!
Program
10.00 Blå mat – organisation, mål & vision
Fredrik Gröndahl
10.30 Utställning med Blå mats unga forskare och fika med algknäcke och ost
Elena Costa, John Axelsson, Mar Vall-Llosera Juanola, Pontus Gunnarsson
11.00 Hälsa och sjömat
Linda Frithiof, Sjömatsfrämjandet
11.30 Fisket i Östersjön
Andreas Pettersson, Gustaf Almqvist, Vesa Tschernij
12:15 Panelsamtal
Andreas Pettersson, Fredrik Gröndahl, Gustaf Almqvist, Linda Frithiof, Vesa Tschernij
12.45 Avslutning