Syllabus for Home and Consumer Studies for Teachers in Compulsory School 2 (Part 1)
Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs för lärare i grundskolan (del 1)
Syllabus
- 15 credits
- Course code: 2HK086
- Education cycle: First cycle
-
Main field(s) of study and in-depth level:
Food Studies, Nutrition and Dietetics G1F
Explanation of codes
The code indicates the education cycle and in-depth level of the course in relation to other courses within the same main field of study according to the requirements for general degrees:
First cycle
- G1N: has only upper-secondary level entry requirements
- G1F: has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
- G1E: contains specially designed degree project for Higher Education Diploma
- G2F: has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
- G2E: has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements, contains degree project for Bachelor of Arts/Bachelor of Science
- GXX: in-depth level of the course cannot be classified
Second cycle
- A1N: has only first-cycle course/s as entry requirements
- A1F: has second-cycle course/s as entry requirements
- A1E: contains degree project for Master of Arts/Master of Science (60 credits)
- A2E: contains degree project for Master of Arts/Master of Science (120 credits)
- AXX: in-depth level of the course cannot be classified
- Grading system: Fail (U), Pass (G)
- Established: 2021-05-05
- Established by: The Department Board
- Revised: 2022-08-31
- Revised by: The Department Board
- Applies from: Spring 2023
- Entry requirements:
- Responsible department: Department of food studies, nutrition and dietetics
Syllabus Revisions
- Latest syllabus (applies from Spring 2023)
- Previous syllabus (applies from Spring 2022)
Reading list
Reading list
Applies from: Spring 2023
Some titles may be available electronically through the University library.
-
De Ron, Lena;
Feldt, Maria
Lära och bedöma i hem- och konsumentkunskap. : den systematiskt planerande läraren Handboken
[Sverige]: hkforum.se, [2017]
-
de Ron, Lena;
Feldt, Maria
Lära och bedöma i hem- och konsumentkunskap Lgr22 - Nya handboken
Liber, 2022
-
Gahne, M
Mat för alla sinnen; Sensorisk träning enligt SAPERE-metoden
Livsmedelsverket, 2015
-
Livsmedelsvetenskap
Nylander, Annica;
Jonsson, Lena;
Marklinder, Ingela;
Nydahl, Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl.: Lund: Studentlitteratur, 2014
-
Johansson, Ulla;
Stubbendorff, Anna
Näring och hälsa
4 uppl.: Studentlitteratur AB, 2020
-
Håkansson, Andreas
Konsumtion : ekonomi, samhälle och etik
Upplaga 1:1: Lund: Studentlitteratur, [2017]
-
Olausson, Maj;
Hedberg, Anette
Tillsatser i livsmedel : en faktabok
5. rev. uppl.: Uppsala: Livsmedelsverket, 2013
-
Modin, Rebecka;
Lindblad, Mats
Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel
Livsmedelsverket, 2011
-
Normers betydelse för hållbar konsumtion
Konsumentverket, 2020
-
Hjälmeskog, Karin;
Höijer, Karin
Didaktik för hem- och konsumentkunskap
Gleerups Utbildning AB, 2019
-
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet. Lgr22
Norstedts Juridik, 2022
-
Kommentarsmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Skolverket, 2022
-
Läroplan för grundsärskolan. Lgrsär22
Norstedts Juridik, 2022
-
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap grundsärskolan
Skolverket, 2022
-
Backman, Jarl
Rapporter och uppsatser
3., [rev.] uppl.: Lund: Studentlitteratur, 2016
Reading list revisions
- Latest reading list (applies from Spring 2023, version 2)
- Previous reading list (applies from Spring 2023, version 1)