Utbildning vid Engelska institutionen

Engelska institutionen erbjuder ett stort antal kurser i engelska, keltiska studier och USA-kunskap. Vi erbjuder även ett Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv. På avancerad nivå finns vårt Masterprogram i engelska.

Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

På programmet får du en unik möjlighet att lära dig mer om ett levande språk med nära band till de samhällen och kulturer där det används, dess rika historia och mångskiftande litterära arv och kulturella uttryck.

Programmet ger dig gedigna kunskaper i engelska och i språkets funktion som världsspråk, samt dess roller i olika delar av världen.

Masterprogram i engelska

Vårt masterprogram i engelska erbjuder ett brett och stimu­lerande kursutbud i ämnet. Programmet har tre inriktningar: engelsk språkvetenskap, engelsk litteraturvetenskap och amerikansk litteratur och kultur.

Programmet erbjuder en förstklassig grund för studenter, både från Sverige och utlandet, som vill utforska det engelska språket och dess litteraturer. Det är också en utmärkt förberedelse för dig som vill fortsätta till studier på forskarnivå.

Lärarutbildning

Gymnasieskolan behöver skickliga och välutbildade lärare som kan ge eleverna de kunskaper som krävs för att kunna använda det engelska språket effektivt. Som ämneslärare i engelska har du en meningsfull, omväxlande och utvecklande uppgift.

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan – Engelska

Forskarutbildning

Forskarutbildningen vid institutionen ges med tre inriktningar: Engelsk språkvetenskap, Engelsk litteratur och Amerikansk litteratur. Utbildningen ger dig möjlighet att bli expert på ditt område, arbeta självständigt och tänka kritiskt.

En forskarutbildning gör dig redo för kvalificerade arbetsuppgifter inom näringsliv, offentlig förvaltning, högskolor och universitet.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin