Immunonkologi

Vår forskning är inriktad på utveckling och validering av nya biologiska läkemedel och kring kombinationsterapier, där vi önskar utveckla terapier med optimal aktivering av tumörspecifika T-celler.

Vår forskning

Vår forskning är inriktad på utveckling och validering av nya biologiska läkemedel och kring kombinationsterapier, där vi önskar utveckla terapier med optimal aktivering av tumörspecifika T-celler. Vår forskning är också inriktad på analyser av biverkningar relaterade till dessa terapier, såsom interaktioner med Fc-receptorer, komplementsystemet och hur detta kan studeras i humaniserade modellsystem.

I ett humant helblodssystem har vi studerat biverkningarna i form av infusionsreaktioner, läkemedel/immuncell-interaktioner och kaskadsystem (Fletcher et al. International Immunopharmacology 2018). I detta system har vi även studerat hur T cellers svar kan modulleras. Dessutom har vi fokuserat vår forskning på tumörlokaliserad immunterapi och speciellt på blåscancer. Syftet med detta är att lokalt förbättra immunaktiveringen i tumörmikro-miljön och i lymfkörteln, samtidigt som vi önskar undvika onödig systemisk aktivering och därigenom minmera autoimmuna reaktioner. Blåscancer är unikt eftersom man kan gå in och behandla blåscancer lokalt i blåsan, vid tidig sjukdom eller vid inoperabel sjukdom.

Vi arbetar också med ett nytt och spännande läkemedelsutvecklingsprojekt i samarbete med ”SciLifeLab Drug Discovery and Development platform”.

Kontakt

  • Besöksadress: BMC, Husargatan 3, A1:2, A3:3, B3:3, B3:4, C2:2, D3:3, D3:4
  • Brev- och paketadress: Box 580, 751 23 Uppsala

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin