Juristprogrammet

Tre studenter

Juristprogrammet erbjuder en spännande väg in i den juridiska världen och öppnar dörrar till en mängd olika karriärmöjligheter. Oavsett om du drömmer om att bli domare, åklagare eller advokat, eller om du vill utforska juridiska roller inom näringslivet eller den offentliga sektorn, så har detta program något att erbjuda.

Det som verkligen utmärker Juristprogrammet är dess engagerande och praktiskt inriktade undervisning. Här handlar det inte bara om att memorera lagar och paragrafer, utan snarare om att lösa verkliga problem och förstå hur juridik påverkar samhället. Studenterna spelar en aktiv roll i sin egen inlärning, vilket gör utbildningen givande och meningsfull.

Programmet är uppdelat i två nivåer, grundnivå och avancerad nivå, och tillsammans omfattar de 270 högskolepoäng. På grundnivån får du en stadig grund med sex terminskurser som täcker olika juridiska områden. Dessa kurser ger dig en djup förståelse för rättssystemet och de teoretiska verktyg du behöver för att ta nästa steg i din utbildning.

På grundnivån ingår kurser som täcker allt från juridisk metod och statsrätt till civilrätt och straff- och processrätt. Det innebär att du får en bred kompetens som kommer att vara nödvändig när du går vidare till den avancerade nivån.

På den avancerade nivån har du möjlighet att skräddarsy din utbildning. Du väljer två valfria kurser varav den längre ska vara ämnesövergripande. Dessutom finns det en spännande möjlighet att utforska rättshistoria och allmän rättslära, samt att slutföra ditt program med ett intressant examensarbete, antingen med eller utan praktik.

En extra bonus är möjligheten att studera utomlands genom institutionens utbytesprogram. Det ger dig chansen att utforska olika rättssystem och kulturer.

Sammanfattningsvis är Juristprogrammet en mångsidig och berikande utbildning som öppnar dörrar till en rad spännande karriärmöjligheter. Med dess problemorienterade undervisning och möjligheten att anpassa din utbildning, finns det något för alla som är intresserade av juridik.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin