Kulturvård i Almedalen

Ämnet kulturvård ger ett seminarium på tema Att leda för transformation under Almedalsveckan. Frågorna som diskuteras rör bygg- och fastighetsbranschen, som har fokus på att ställa om, återbruka, energieffektivisera och renovera. Hur kan kunskap, forskning och god praktik utgöra grunden i arbetet med renovering och transformation av byggnadsbeståndet där också hänsyn till befintliga värden och kvaliteter respekteras?

Vid seminariet möts forskning och praktik i ett samtal som arrangeras av den praktiknära forskarskolan ASSURE, RISE, CMB (Centrum för Management i Byggsektorn) och kulturvård vid Uppsala universitet, Campus Gotland.

Seminariet kommer att livesändas och kan även ses i efterhand.

Mer om seminariet Att leda för transformation i byggd miljö

 

Aledalen i Visby.

Almedalen i Visby. Foto: Mikael Wallerstedt.

Återinvigning av Museum Gustavianum

Museum Gustavianum har varit stängt i fem år, men öppnar åter den 24 juni. På museet bevaras och visas universitetes historiska samlingar. Museet har byggts om och renoverats för att bl a. skapa fler utställningsytor samt förbättra inomhusklimatet för ömtåliga föremål. Nya Gustavianum rymmer nya salar för universitetets samlingar samt en ny sal för tillfälliga utställningar. Universitetets konstsamling har flyttats från slottet till Gustavianum.

Fyra av våra studenter och tidigare studenter i konstvetenskap kommer nu arbeta som studentamanuenser på museet: Emma Edling och Alva Karlsson Ling, Molly Clinton Svensson och Olivia Stefansson.

Besök museet

Läs mer om och se en film om det nya museet

Om ombyggnaden i UNT

Datorgenererad modell av Gustavianum i genomskärning.

Nya Gustavianum. Bild: Rebecca Flodin.

Institutionen på sociala medier

Vi finns på sociala medier. Ta del av vår vardag och verksamhet och lär känna oss mer på djupet!

Skärmavbild instagram

Skärmavbild från Instagram.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin