Sex miljoner till projekt om matsvinnsminskande åtgärder i butik

Nicklas Neuman, docent och universitetslektor vid Institutionen för kostvetenskap har beviljats 5 977 622 kronor som huvudsökande för det treåriga projektet ”Följ maten: Svinnminskande åtgärder i butik; vad händer med maten hemma hos konsumenten?” (Dnr: 2023-01912). 

Projektet finansieras av FORMAS genom utlysningen I magen och inte i soptunnan – åtgärder för minskat matsvinn som ingår i det nationella forskningsprogrammet för Livsmedel. 

I projektet ingår även Jonas Bååth och Sara Spendrup, båda verksamma vid Institutionen för människa och samhälle, Sveriges lantbruksuniversitet. Projektets utomakademiska samarbetspartner är Coop Butiker & Stormarknader. Syftet är att besvara frågan: leder matsvinnsminskande åtgärder i butik (t.ex. att sälja varor på nya vis eller till reducerat pris) till minskat matsvinn hemma hos konsument? 

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin