Doktorandtjänst: kommunikation av säker livsmedelshantering i det enskilda hushållet

Vi söker dig som vill gå en utbildning på forskarnivå och har minst 90 hp kostvetenskap i din examen! I Sverige uppskattas antalet matförgiftningar vara en halv miljon per år, men mörkertalet är stort. Hur säker livsmedelshantering kommuniceras till sårbara grupper är ett relativt outforskat område nationellt såväl som internationellt. Därmed bör du för denna anställning ha intresse för livsmedelsmikrobiologi, livsmedelssäkerhet samt hälsokommunikation.

För sårbara grupper kan en matförgiftning bli livshotande, orsaka sjukhusvistelse och dödsfall och det finns ingen given kontrollpunkt som säkrar konsumenters kunskap om livsmedelssäkerhet. Internationell forskning visar att sårbara riskgrupper kan få oenhetlig, ingen eller felaktig information om livsmedelssäkerhet från omvårdnadspersonal. Otillräcklig kunskap om livsmedelssäkerhet minskar möjligheten att överföra korrekt information. Det uppskattas att en tredjedel av alla matförgiftningsutbrott orsakas i det enskilda hushållet

Se utlysningen och mer information via bifogad länk:

Doktorand i kostvetenskap - Uppsala universitet (uu.se)

Kontaktpersoner:

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Afsaneh Koochek: afsaneh.koochek@ikv.uu.se tel. 018-471 23 13.

Upplysningar om projektet lämnas av professor Ingela Marklinder Ingela.Marklinder@ikv.uu.se

Upplysningar om forskarutbildningen i kostvetenskap lämnas av studierektor Elin Lövestam: Elin.Lovestam@ikv.uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin