Om institutionen för kostvetenskap
Foto av Luisa Brimble på Unsplash
Institutionen för kostvetenskap är del av den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Vid institutionen arbetar drygt 30 personer vid olika befattningar, bl.a. professorer, universitetslektorer, postdoktorer och doktorander. Vid institutionen utbildas närmare 200 heltidsstuderande varje år.
Lednings- och administrativa funktioner
Nedan beskrivs vem som innehar olika lednings- och administrativa funktioner vid institutionen.
Prefekt | Afsaneh Koochek |
Studierektor grund- och avancerad nivå | Pernilla Sandvik |
Biträdande studierektor grund- och avancerad nivå | Marie Lange |
Studierektor forskarutbildning | Elin Lövestam |
Programsamordnare kostvetarprogrammet | Eva Warensjö Lemming |
Programsamordnare dietistprogrammet | Evelina Liljeberg |
Samordnare kurser i hem- och konsumentkunskap | Marie Lange |
Internationell samordnare | Eva Warensjö Lemming |
Studievägledning | Karin Hellstadius |
Kursadministratör | Karin Hellstadius |
Ekonomisamordnare | Anna Wennberg |
Institutionens historia
1892 lades grunden för institutionen då Uppsala enskilda läroverk bildades på initiativ av professorerna J. A. Lundell och Adolf Noreen.
Fackskolan för huslig ekonomi, 1895
Trädgårdsgatan i Uppsala