Utbildningar vid institutionen för materialvetenskap

Information om utbildningar vid institutionen för materialvetenskap.

Material behövs överallt och sätter de yttersta gränserna för all teknik, inte minst för möjligheten att lösa dagens mest utmanande energi- och miljöproblem.

Utbilda dig inom materialvetenskap

Hur fungerar en solcell? Hur kan vi använda mikro- och nanoteknik inom teknik och naturvetenskap? Hur framställs biomaterial som återksapar mänsklig vävnad? Det och mycket mer lära dig vid vår institution.

Materialvetenskap är tvärvetenskapligt och omfattar såväl matematik, fysik, kemi som teknik.​och med tillämpningar inom alla branscher och samhällsområden som till exempel IT och digitalisering, elektronik och mikrosensorer, sjukvård och medicin, energigenerering och energilagring, byggteknik, transport och tillverkningsindustri.

Vi erbjuder olika program och kurser för den som är intresserad av att fördjupa sig inom materialvetenskapens viktiga ämne.

Här kan du läsa mer om de kurser och program vi har ansvar för och där våra experter leder vägen inom materialvetenskap.

Människa som arbetar med en maskin

Utbildningsprogram vid institutionen för materialvetenskap

Fristående kurser

Vi ger också kurser inom våra masterprogram och inom flera av universitetets ingenjörsprogram, men som inte kan läsas som fristående kurs.

Sök fristående kurser

Gör ditt examensarbete hos oss

Vi erbjuder många möjligheter till examensarbete på våra forskningsavdelningar, och vi välkomnar studenter som vil göra sina examensarbeten vid vår institution.

Du hittar kontaktuppgifter och mer information på våra forskningsavdelningars sidor

Har du frågor om studier hos oss?

Välkommen att kontakta våra studieaministratörer.

Studieadministratör - grund- och avancerad nivå:

Christina Iredahl
018-471 3016
student-matvet@angstrom.uu.se

Studieadministratör - forskarutbildning:

Maria Skoglund
018-471 3007
doktorand-matvet@angstrom.uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin