Utbildningar vid statistiska institutionen

Vi erbjuder kurser och program i statistik på alla nivåer. Här finns allt från fristående kurser till forskarutbildning i statistik.

På grundnivå kan du läsa statistik som huvudämne inom ekonomprogrammet, politices kandidatprogrammet och samhällsvetarprogrammet.

Vi ger dessutom statistikkurser inom ramen för ett flertal andra program och du kan även läsa fristående kurser hos oss.

På avancerad nivå har vi vårt eget tvååriga masterprogram, masterprogrammet i statistik och dataanalys. Vi ger också forskarutbildning i statistik.

Studenter sitter i en hörsal och lyssnar på en föreläsning

Statistikhjälpen

Alla studenter som skriver kandidat- eller masteruppsats vid samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuds kostnadsfri rådgivning angående statistiken i uppsatsen.

Studentens första kontakt med Statistikhjälpen sker i form av ett möte på 30 minuter som är bokningsbart. Vid behov kan uppföljande möten bokas, efter överenskommelse med konsulten.

Studenter som kommer till Statistikhjälpen ska vara förberedda så att det första mötet kan vara effektivt. De ska på förhand ha tänkt genom sina problem och tilltänkta analyser och vara förberedda på vilken sorts frågor vi kommer att ställa.

Frågor att förbereda inför mötet

Boka tid i verktyget YouCanBookMe

Tentera nedlagda kurser

Om du har läst en kurs som inte längre finns och som hade skriftlig tentamen har du möjlighet att göra en uppsamlingsexamination. Detta erbjuds vid tre tillfällen fördelade på tre separata terminer.

Om du har frågor om uppsamlingsexamination kontakta studieadministrationen.

Följande kurser ges för sista gången under vårterminen 2024:

  • Grundläggande statistik A4 (2ST063)
  • Statistik för ekonomer A8 (2ST087)
  • Statistik för samhällsplanerare (2ST099)
  • Tillämpad statistik A5 (2ST064)

Därefter kommer det att finnas tre tillfällen under de närmsta tre terminerna (HT24, VT25, HT25) för att slutföra kurserna. Efter det kommer det inte längre vara möjligt att examineras på kurserna. Tid och datum kommer synas i anmälan i Ladok. För frågor eller om du saknar aktivt studentkonto, kontakta Studerandeexpeditionen på info@im.uu.se

Uppsalaekonomernas logotyp

Uppsalaekonomerna

Uppsalaekonomerna är din kår vid institutionen. Som kår arbetar de för att förbättra studierna vid universitetet och för att hjälpa studenterna med sina studier. Bland annat så har de en studiebevakare som arbetar heltid med dessa frågor som du kan vända dig till om du har problem eller funderingar om allt från examination till antagning, utbyte och CSN.

Uppsalaekonomernas webbplats

Mejla Uppsalaekonomerna

Kontakt

Studieadministration

Om du har frågor om antagning, registrering, studieintyg, schema, studieuppehåll, tentamen och andra praktiska frågor som rör dina studier vid statistiska institutionen kontaktar du kursadministrationen.

Kurser med studieort Uppsala kontakta info@im.uu.se

Kurser med studieort Visby, kontakta studentservicecampusgotland@uadm.uu.se

Kursadministratörer

Studievägledning

Davoud Emamjomeh

Studievägledningens besökstider

Ekonomikum (plan 3), rum B333

  • Måndag 13.00-14.30
  • Tisdag 13.00-14.30
  • Onsdag 13.00-14.30
  • Torsdag 13.00-14.30

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin