UUJO: 20-årsjubileum och avskedskonsert för Ulf Johansson Werre

  • Datum: 25 november 2023, kl. 18.00–20.30
  • Plats: Universitetsaulan
  • Typ: Konsert, Kulturevenemang
  • Webbsida
  • Arrangör: Musicum, Uppsala universitet
  • Kontaktperson: Rebecca Måwe
  • Telefon: 070-1679210

Uppsala University Jazz Orchestra bildades för 20 år sedan på initiativ av dåvarande rektor Bo Sundqvist. Detta firas nu med stor konsert i universitetsaulan. Samtidigt tackar orkesterns konstnärlige ledare sedan starten, Ulf Johansson Werre, för sig och pensionerar sig från universitetsbefattningen efter höstterminen.

Förutom UUJO med storbandsklassiker samt orkesterns unika originalkompositioner bjuds det på en diger skara gäster som har medverkat genom åren. Medverkar gör: Klas Lindquist (saxofon, klarinett), John Högman (saxofon), Andreas Pettersson (gitarr), Erik Tengholm (trumpet), Klas Toresson (saxofon), Oscar Johansson Werre (trummor), stråkar från Kungl. Akademiska kapellet samt nuvarande och gamla vokalister. Glada överraskningar kan komma!

Universitetsaulan, kl. 18.00-20.30 inkl. 30 min paus.

Fri entré, men biljett krävs. Hämtas ut på Uppsala Studentkår eller Servicecenter Segerstedt. Biljettsläpp 27 oktober, kl. 12.30. Ev. resterande biljetter delas ut i Universitetshusets entré, kl. 17.00-17.45 på konsertdagen.

För mer information om konserter och biljetter vänligen kontakta Rebecca Måwe (producent, Musicum), rebecca.mawe@musik.uu.se

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin