Hållbarhetsforum: Coping with COP

  • Datum: 5 december 2023, kl. 12.45–13.00
  • Plats: Zoom https://uu-se.zoom.us/j/62342877047
  • Typ: Föreläsning
  • Föreläsare: Gesa Weyhenmeyer
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala universitets Hållbarhetsforum
  • Kontaktperson: Lotta Hallnäs Rask

FN:s klimatkonferens, COP 28, pågår vilket Uppsala universitets Hållbarhetsforum vill uppmärksamma genom att erbjuda en snabbkurs i allt vad klimatförhandlingar innebär. FN:s klimatpanel IPCC släpper regelbundet rapporter om det vetenskapliga kunskapsläget kring klimatförändringarna. Gesa Weyhenmeyer föreläser om hur arbetet med att granska rapporter som dessa går till.

Gesa Weyhenmeyer är professor i Limnologi vid Institutionen för ekologi och genetik. Gesa har tidigare både varit medförfattare samt agerat expertgranskare till olika IPCC-rapporter, nu senast 2021 till rapporten ”Den vetenskapliga grunden”.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin