Att skapa en MOOC - erfarenheter från LTU

  • Datum: 3 oktober 2022, kl. 13.00–14.30
  • Plats: Digitalt på zoom
  • Typ: Seminarium
  • Föreläsare: Andreas Wåhlström, pedagogisk utvecklare Luleås tekniska universitet
  • Arrangör: Regeringsuppdraget Öppet f klimatet
  • Kontaktperson: Lena Strålsjö
  • Telefon: 018-471 4831

Välkommen på ett digital seminarium om LTU:s erfarenhet av MOOC-produktioner inom regeringsuppdraget ”Öppet för klimatet”

Seminariet kommer att hållas på Zoom av Andreas Wåhlström, pedagogisk utvecklare LTU och  involverad i LTU:s utveckling av MOOC:ar från start. Andreas kommer att berätta om roller, kursprocess och upplägg, tid och kostnad, pedagogik, kvalitetcheck liksom misstag och lärdomar. Det kommer att finnas tid för frågor och det utlovas bra tips på vägen!

Med seminariet vill vi inspirera intresserade vid samtliga lärosäten, främst lärare, mediepedagoger och pedagogiska utvecklare inom i uppdraget Öppet för klimatet.

Anmälan sker här

Välkommen!

 

Öppet för klimatet

Ett regeringsuppdrag till nio av landets lärosäten (U2022/02291); Uppsala universitet, Lunds universitet, Umeå universitet, Linköpings universitet, Kungl. Tekniska högskolan, Luleå tekniska universitet, Mälardalens universitet, Sveriges lantbruksuniversitet samt Chalmers att ta fram och erbjuda ett samordnat utbud av öppen nätbaserad utbildning som kan stödja samhällets klimatomställning. Uppdraget samordnas av Uppsala universitet.

Utbildningsutbudet ska bidra till kompetensförsörjning som underlättar investeringar i klimatomställningen, möjliggör utsläppsminskande åtgärder eller på annat sätt bidrar till att nå målen i det klimatpolitiska ramverket. Detta bör ske genom kortare nätbaserade vidareutbildningar riktade till framför allt yrkesverksamma. Målet är ett samordnat kursutbud inom relevanta områden såsom teknik, naturvetenskap, upphandlingsrätt, datavetenskap, samhällsplanering m.m.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin