Sportlovskul i vetenskapens tecken

21-9

Bildtext

Fossil, kungliga experiment eller forntida hjältar? Under sportlovsveckan ordnas aktiviteter för hela familjen på universitetets museer.

Allra längst tillbaka i tiden kan man resa på Evolutionsmuseet, där naturspanarna kollar på fossil den 20-22 och 25 februari klockan 13. Fossilspaningen passar för barn i åldern 6-10 år.

På Linneanum, som nyligen firade sin 200-årsdag, ordnas sportlovsvisningen Gudar och hjältar i Orangeriet den 21, 23 och 25 februari klockan 14. Den här visningen återkommer för övrigt också på påsklovet. Med anledning av Linnéjubileet visas dessutom Thunbergs kamelia, en stickling av den kamelia som ursprungligen ska ha skänkts till Kew Gardens i London av Linnés lärjunge Carl Peter Thunberg.

Kungligt uppdrag i form av kluriga experiment och frågor blir det på Museum Gustavianum den 23 februari klockan 12. Då söker kungen nämligen en ny vetenskapsman. Programmet är riktat till barn som är 10 år och äldre, men även yngre besökare får chans att prova på lättare experiment. Den 23 februari ordnar Gustavianum samlar- och sorterardag för hela familjen, likaså klockan 12. Här kan nutida samlare bekanta sig med hur man gjorde på 1700-talet då Linné levde.

Den som behöver en paus från vetenskapen kan njuta av mat och musik den 23 februari, då vårens första soppkonsert med Linnéanknytning ordnas vid Musicum. Studenterna på kammarmusikkursen framför klassiska pärlor och står dessutom för den hemlagade soppan och det hembakade brödet, som serveras till självkostnadspris.

Anna Malmberg

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin