Öppna föreläsningar om utbildningsvetenskap

21-9

Bildtext

En ny föreläsningsserie om aktuell utbildningsvetenskaplig forskning startar onsdagen den 22 april. Först ut är Christian Lundahl, forskarassistent vid pedagogiska institutionen, som föreläser om kunskapsbedömningar.


Kunskapsbedömningar – ett nödvändigt (vis) ont? är titeln på Christian Lundahls föreläsning som handlar om betyg och nationella prov. Ofta beskrivs de som ett nödvändigt ont, men är något som alla lärare måste förhålla sig till. Vad kan vi lära av historien och av erfarenheter i andra länder?
Föreläsningen är alltså startskott för en serie öppna föreläsningarna som på kvällstid, klockan 19.15 till 20.30, i Auditorium Minus på Museum Gustavianum. Det är fri entré och alla intresserade är välkomna. Arrangörer är Kollegiet för utbildningsvetenskaplig forskning vid Uppsala universitet.
Nästa föreläsning den 5 maj hålls av Caroline Liberg, professor i institutionen för didaktik och dekanus vid utbildningsvetenskapliga fakulteten. Hon tar upp frågan om varför svenska elever tappar terräng i ett internationellt perspektiv.
Den 12 maj är det dags för en mer historiskt inriktad föreläsning om läroverksutbildningens utveckling i Sverige från sekelskiftet 1800 till 1878 års skollag. Föreläsare är Esbjörn Larsson, forskare vid institutionen för utbildning, kultur och medier.

Läs mer:

Hela programmet
Kollegiet för utbildningsvetenskaplig forskning

Annica Hulth

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin