Mycket att upptäcka på sportlovet
På sportlovet händer det mycket på universitetets olika museer! Tropiska frukter i Botaniska trädgården, amöbor på Museum Gustavianum och expedition Asien på Evolutionsmuseet är några av aktiviteterna.
Alla barn är välkomna till Tropiska växthuset där de kan titta på frön i stereolupp eller försöka para ihop frön och frukter i ett fruktpussel. Klockan 13.30-15 kan man vara med och så sitt eget frö i entrésalen. Växthuset håller extra öppet till kl 16 hela veckan och det är fri entré för anställda.
Fascinerande amöbor
Amöbor är både fascinerande och lite läbbiga. På Gustavianum finns en utställning av Mattias Fagerholms egna tolkningar av hur amöbor ser ut. Kan amöbor se ut hur som helst? Det är temat för ett öppet hus på museet lördagen den 27 februari klockan 14-16. Besökarna får titta på levande amöbor i mikroskop och sedan med egen fantasi måla egna amöbor.
Under veckan är det sista chansen att gå på vandrings-utställningen Prova på naturvetenskap. Museum Gustavianum har också andra aktiviteter för barn som att bygga med lego.
Expedition Asien
Vill du vara med och upptäcka Asien? På Evolutionsmuseet paleontologi ordnas Expedition Asien, för barn mellan 6-10 år. Det är en rundvandring med tio olika stopp. Man får titta på Asiens sköldpaddor, vandra i Asiens stora öken med skrämmande dinosaurier, och klättra upp till Drakbergsgrottan, där man har hittat en människa, den så kallade Pekingmänniskan, som levde för 700 000 år sedan.
Från tisdag till fredag klockan 13.30 och 14.30 kan barnen samlas vid baslägret i museets paleontologiavdelning och starta sin expedition. Om man inte hinner med expeditionen, eller inte vill följa med, kan man pyssla mellan 13.30 och 15.30 och göra sin egen expeditionsflagga.
Anna Klanger