Storslagen yra av musik och fyrverkeri avslutade jubileumsveckan

Ulf Johansson Werre leder Uppsala University Jazz Orchestra i Botan.

Ulf Johansson Werre leder Uppsala University Jazz Orchestra i Botan.

Jubileumsveckan avslutades på söndagskvällen med trädgårdsfest i Botan och ett bombastiskt musikstycke, specialkomponerat av Ulf Johansson Werre. Ett hundramannaband framförde musik till ett åtta minuter långt fyrkerverkeri som upplyste Uppsalahimlen.Botan Brass & Fireworks är ett nykomponerat verk av Ulf Johansson Werre, skrivet till Linnés ära. Stycket framfördes klockan elva på söndagskvällen av en stor blås- och slagverksorkester, tillfälligt sammansatt av musiker från olika delar av Uppsalas musikliv under ledning av Werre. För fyrverkeriet svarade de svenska mästarna i pyroteknik, Pyroproffs.

Det blev en fantastisk föreställning av musik och fyrverkerier som gav en illusion av blomsterkvastar och växtkraft, såväl i den bombastiska musiken som på det mörka himlavalvet - helt i jubilaren Linnés smak skulle man förmoda.

Många nationsorkestrar

Tidigare under kvällen bjöd Uppsala University Jazz Orchestra och universitetets storbandskurs på blandad underhållning, från storbandsjazz till brunnsmusik - under ledning av Ulf Johansson Werre. Men det blev också musik av Wijkmanska Blecket , Teknophonorkestern Tupplurarna, Norrlands Nations salongsorkester, Glasblåsarna och Hornboskapen.

Under hela kvällen kunde publiken dessuom njuta av mat och dryck, samt ett högtidstal av professor emeritus Carl-Olof Jacobson, ordförande för svenska Linné-sällskapet och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien.
Gunilla Sthyr

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevFÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin