SciLifeLab-DAY slog besöksrekord - igen

21-9

Bildtext

Dagen innehåller ett intressant program och är ett bra tillfälle för oss att visa vad vi kan erbjuda forskarna, sade Caroline Kampf, plattformsansvarig och en av 284 deltagare vid tisdagens SciLifeLab-DAY.


Tisdag 31 januari var det dags för en ny SciLifeLab-DAY i Uppsala. 284 forskare och speciellt inbjudna gäster möttes i Polacksbackens aula för att utbyta tankar och erfarenheter. På plats var även representanter för Uppsala universitets nio plattformar med ambitionen att knyta nya kontakter för framtida samarbeten.
– Vår vision är att bli ett nationellt resurscentrum för storskalig biovetenskaplig forskning i världsklass. Då SciLifeLab-DAY syftar till att skapa en arena där spjutspetsteknik och forskning kan mötas, är det roligt att se hur konceptet växer för varje tillfälle. Första gången var vi trettio personer och nu, bara några år senare, har vi vuxit ur lokalerna, konstaterar Maria Sörby, site director vid SciLifeLab Uppsala.

SciLifeLab är en strategisk satsning på medicinsk- och biovetenskaplig forskning i Uppsala och Stockholm. Fyra universitet har fått regeringens uppdrag att bygga starka forskningsmiljöer och infrastruktur inom bland annat genomik, proteomik och jämförande genetik. Enbart i Uppsala finns redan nio plattformar och totalt 150 associerade forskargrupper från ett brett fält av forskningsområden.
– Jag är plattformsansvarig för Proteomics – Tissue Profiling Center och är här för att möta forskare och berätta om det vi kan bidra med. Dessutom innehåller SciLifeLab-DAY ett intressant program, och är ett bra tillfälle att träffa och hålla kontakten med forskare och kollegor, säger Caroline Kampf, ansvarig för en av plattformarna placerad vid institutionen för immunologi, genetik och patologi.

Under dagen föreläste bland andra Kerstin Lindblad-Toh, director vid SciLifeLab Uppsala som leder forskningsgrupper vid såväl Uppsala Universitet som Broad Institute i Boston, och Jens Nielsen, inrest från Chalmers tekniska högskola. Vidare tog flera nytillkomna plattformar tillfället i akt att prestera sig på aulans scen.
– Ett av våra uttalade mål är att skapa en nationell community. Genom att som i dag spegla hela SciLifeLab-området och samla representanter för en rad svenska universitet och myndigheter hoppas vi bidra till många nya och viktiga kontakter. I höst arrangerar vi nästa SciLifeLab-DAY och helt säkert är att vi då kommer att vara ännu fler på plats, avslutar Maria Sörby.

Magnus Alsne

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin