SciLifeLab-dagen: Från nanomedicin till patent

21-9

Bildtext

Hur har våra celler utvecklats, varför ska man söka patent och hur analyserar vi på bästa sätt våra forskningsresultat? Det var några av de frågor som lyftes på en vetenskaplig sammankomst vid Uppsala universitet i veckan. 300 forskare, allt från kemister till läkare, samlades för att utbyta kunskap och stärka det multidisciplinära området life science.


SciLifeLab-dagen den 26 mars samlade talare från både Broad Institut of MIT and Harvard och flera svenska universitet. Olika aspekter kring cancerforskning löpte som en röd tråd genom flera av föreläsningarna, men även nanomedicin, mekanismer bakom kronisk smärta och nya forskningsverktyg diskuterades.

– Ett föredrag som jag tycker var väldigt intressant var det som Marene Landström från Umeå universitet höll. Hon berättade om signalvägar i cancerceller och det var både väl beskrivet och kan tillämpas på metastasering som är viktigt inom cancerforskning, säger Maija-Leena Eloranta, forskare i reumatologi.

Programmet gav också besökarna gott om tid för informella samtal över en kopp kaffe. Under pauser och postersession fick talarna möjlighet att utveckla och fördjupa samtalen med besökarna. Ulrika Gunnarsson berättar om sitt föredrag om UU Innovation:

– Vi finns till för forskarna på Uppsala universitet och ger dem patent- och kommersialiseringsrådgivning. Genom att berätta om oss i samband med den här typen av event vill vi bygga upp en medvetenhet om att vi finns och att man kan komma till oss för att diskutera idéer.

SciLifeLab-dagen välkomnar alla som jobbar inom life science och vill lära sig mer om SciLifeLab och den forskning som pågår. Nästa SciLifeLab-dag kommer att hållas efter sommaren.

SciLifeLab Uppsala

Sara Engström

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin