Dags att utse Årets Uppsalastudent 2024

Sigfrid Stjärnholm vinkar från scenen i Universitetsaulan efter att han tagit emot pris från rektor.

Rektor Anders Hagfeldt tillsammans med Sigfrid Stjärnholm som blev Årets uppsalastudent 2023.

Känner du en student som utmärkt sig lite extra? Idag öppnar nomineringen till stipendiet Årets Uppsalastudent.

Stipendiet Årets Uppsalastudent delas årligen ut av Anders Walls stiftelse för att främja studenters insatser vid Uppsala universitet. Stipendiet är på 150 000 kronor och ges till den som uppfyller ett eller fler av följande kriterier. Studenten ska ha:

• utmärkt sig för goda, kreativa insatser vid Uppsala universitet
  • deltagit i kår- och/eller nationsliv
  • gjort särskilda insatser till stöd för andra studenter
  • utvecklat entreprenörskap med anknytning till universitetets utbildnings- eller övriga verksamhet

Alla med anknytning till universitetet, såväl organisationer som enskilda, får nominera kandidater till stipendiet. Nomineringen för 2024 är öppen fram till 29 mars. Här kan du läsa mer om utmärkelsen och hur du nominerar.

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ