Låt dig inspireras: Möt Prins Daniel och Niklas Zennström i universitetshuset

Den 7 oktober kommer Prins Daniel till Uppsala tillsammans med tre framgångsrika entreprenörer.

Den 7 oktober kommer Prins Daniel till Uppsala tillsammans med tre framgångsrika entreprenörer.

Den 7 oktober kommer Prins Daniel till Uppsala inom ramen för sitt engagemang för entreprenörskap. Med sig har han tre framgångsrika företagsledare och entreprenörer – bland annat IT-entreprenören Niklas Zennström, som nyligen utsetts till Årets Alumn vid Uppsala universitet. Alla uppsalastudenter är särskilt välkomna till evenemanget i universitetsaulan!


Besöket sker inom ramen för Prins Daniel Fellowship och Entreprenörskapsprogram, som är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och framstående entreprenörer och företagsledare. Dessa besöker gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att i dialog inspirera unga till entreprenörskap.

Programmet, som på förmiddagen ges för gymnasieelever på Katedralskolan, inleds i Universitetsaulan klockan 14. Johan Weigelt, IVA, berättar kort om projektet och därefter intervjuar moderatorn Leo Razzak Prins Daniel och de tre entreprenörerna på scenen – Lisa Lindström från Doberman, Sebastian Siemiatkowski från Klarna samt IT-entreprenören Niklas Zennström. Evenemanget är öppet för allmänhet, och alla uppsalastudenter är särskilt välkomna. Platserna ska vara intagna 13.45.

Efter scenprogrammet överlämnar rektor Eva Åkesson en gåva till Niklas Zennström, med anledning av att han nyligen utnämnts till Årets Alumn vid Uppsala universitet.

Därefter följer rundabordssamtal om entreprenörskap med 30 föranmälda studenter, fördelat på tre grupper, från olika utbildningsprogram vid universitetet. Samtalen leds av Lisa Lindström, Sebastian Siemiatkowski och Niklas Zennström. Prins Daniel besöker alla tre grupperna.

För övrig publik fortsätter programmet i universitetsaulan ytterligare en stund med musikframförande för att uppmärksamma universitetets 538:e födelsedag, som äger rum just den 7 oktober.

- Det är roligt att vi kan erbjuda våra studenter chansen att träffa dessa framgångsrika entreprenörer tillsammans med Prins Daniel – och på universitets födelsedag!  Även programmet i aulan kommer att inspirera och vi hoppas på stor uppslutning, säger rektor Eva Åkesson.

Läs mer om Prins Daniel Fellowship.

Välkomna till Universitetsaulan den 7 oktober!

Anneli Waara

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevFÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin