Anders Wall-föreläsningarna: Inspirationsmöte om entreprenörskap

Anders Wall inledningstalar vid årets Anders Wall-föreläsningar i entreprenörskap på Uppsala Konsert och Kongress den 1 november.

Anders Wall inledningstalar vid årets Anders Wall-föreläsningar i entreprenörskap på Uppsala Konsert och Kongress den 1 november.

Välkomna till årets Anders Wall-föreläsningar i entreprenörskap på Uppsala Konsert och Kongress den 1 november. Studenter, företagare och nyfikna bjuds in till en eftermiddag med inspirerande föreläsningar, musikunderhållning och utdelning av utmärkelsen Årets Uppsalastudent. Du kan också följa evenemanget live på webben.


Föreläsarna är välkända och framgångsrika entreprenörer och brukar locka drygt 2 000 studenter och gäster. Några av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sitt entreprenörskap och sin väg från idé till verklighet. Syftet är att inspirera studenter och andra nyfikna till kreativitet, företagande och entreprenörskap.

I år firar Anders Wall-föreläsningen 13-årsjubileum. Genom åren har flera av Sveriges största entreprenörer medverkat i föreläsningen, bland andra Stefan Persson (H&M), Niklas Zennström (Skype), Björn Ulvaeus (ABBA), Bjørn Kjos, VD och koncernchef för lågprisflygbolaget Norwegian, professor Hans Rosling, expert på global hälsa, Björn Wahlroos, Nordea, Sampo Group och UPM och Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels.

Årets Anders Wall-föreläsare är:

  • Pär Svärdson, entreprenören bakom succéföretagen Adlibris, Apotea och Babyland.
  • Hannah Widell och Amanda Schulman, författare och grundare av Perfect Day Media
  • Siavosh Derakhti, social entreprenör och grundare av nätverket Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet (UMAF)
  • Camille Sucasas Gottfridson, student och grundare av bolaget Macacos – Brazilian Superfruits,
  • Anders Johnson, nationalekonom, författare, talare, paneldebattör, egenföretagare och ett förflutet som bl.a. chefredaktör för Dagens Nyheter.

Inledningstalar gör Uppsala universitets rektor Eva Åkesson och Dr. mult. h.c Anders Wall.

Moderator är Eleni Cronström, vd för eventbyrån Cronström & Co.

Musikunderhållning med operasångarna och Anders Wall-stipendiaterna Sibylle Glosted, Matilda Paulsson, Tobias Westman och Marcus Jupither.

Anders Wall-föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap, Uppsala universitet och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli Sveriges största möte mellan studenter och svenskt näringsliv.

Under eftermiddagen delas också utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2016 ut. Utmärkelsen är instiftad av Anders Walls stiftelse och ges till den student vid Uppsala universitet som verkat "i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande". Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor.

Tid och plats:
1 november, kl. 13.00-16.30 på Uppsala Konsert och Kongress. Platserna intages senast 12:45.

Hela evenemanget direktsänds på webben.

Fritt inträde. Alla är varmt välkomna!

Läs mer om utmärkelsen Årets Uppsalastudent

Anna Malmberg

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevFÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin