Forskarpodd med Lotta Themnér

21-9

Bildtext

Forskaren Lotta Themnér berättar om sin forskning med att kartlägga konflikterna i världen.

Varje dag nås vi av rapporter från krigshärdar världen över och ser hur människor flyr sina hemland när bomberna faller eller terrorgrupper tar över. Men hur många krig pågår egentligen? Och vad händer när flera stater lägger sig i en konflikt?

Det kan Lotta Themnér vid institutionen för freds- och konfliktforskning svara på. Hon jobbar nämligen med att kartlägga världens oroligheter i databasen Uppsala konfliktdataprogram. Materialet bjuder både på överraskningar och visar att läget just nu är värre än på många år.

Lyssna på forskarpodden med Lotta Themnér

Läs vidare

Anders Berndt

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevFÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin