SweDeliver och AM4Life gästar STUNS i ny podcast

21-9

Bildtext

Möt centrumledare Christel Bergström, SweDeliver, och Cecilia Persson, AM4Life, som i ett specialavsnitt av STUNS podcast Speed ​​of life diskuterar de möjligheter och utmaningar som kommer med att koordinera ett världsledande forsknings- och kompetenscentrum.”Uppsala är unikt med sin oerhört starka akademi – inte minst inom material och biovetenskap – och en stor mängd lokala företag som stödjer arbetet. Det är en mycket stark kombination som gör Uppsala till en fantastisk miljö för kompetenscentrum, och att all expertis du behöver finns nästgårds gör livet avsevärt enklare, konstaterar Christel Bergström och Cecilia Persson, professorer och centrumdirektörer för SweDeliver och AM4Life, i ett ny episod av STUNS podcast Speed ​​of life.

I avsnittet World leading research and competence centers lär vi oss mer om SweDeliver och AM4Life (Additive Manufacturing for the Life Sciences) och deras arbete med att:

  • Skapa och utveckla nya och förbättrade läkemedelsbehandlingar, teknologier och spin-offs.
  • Bidra till att bygga starka forskningsmiljöer och ekosystem
  • Tillhandahålla och stödja framtida kompetensförsörjning

Vi lär oss också om den världsledande forskning och de innovativa tillvägagångssätt som växer inom centrens samverkan och på sikt kommer att lösa utmaningar och öka vårdtagarnas livskvalitet.

Magnus Alsne

Fakta SweDeliver & Speed of Life


  • SweDeliver är ett världsledande forsknings- och kompetenscentrum inom läkemedelstillförsel med akademiskt nav vid Uppsala universitets farmaceutiska fakultet.
  • I STUNS-podden Speed ​​of life berättar representanter för Life science-branschen om sina resor, framgångsstrategier och exempel kring entreprenörskap.
  • Podden presenteras av Björn Arvidsson och Dajana Ilic Susak, STUNS Life science.

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevFÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin