Årets alumn föreläser om ett framtida hållbart samhälle

28 februari 2018

Välkommen till föreläsning med Anita Falkenek, Årets alumn 2017.

Anita Falkenek, vd för Krav och Årets alumn vid Uppsala universitet 2017, håller den 6 mars en öppen föreläsning, ”Utmaningar och möjligheter – för ett hållbart samhälle i framtiden”, i Universitetshuset, sal IX.

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn (f d student) som gjort framstående insatser under sin karriär, eller utfört något annat värt att uppmärksamma.

Anita Falkenek är VD för Krav och har länge arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor. Hon har en examen i ekotoxikologi och biologi från Uppsala universitet.

Ur prismotiveringen 2017:
”Anita Falkenek är djupt engagerad och involverad i de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför i dag. Genom sitt enträgna arbete har hon bidragit till att svenska storföretag inser att miljö- och hållbarhet är självklara utvecklingsområden och förutsättningar för en lönsam affärsverksamhet. Genom sitt arbete för miljö- och hållbarhetsfrågor har Anita Falkenek tagit en aktiv roll i samhällets utveckling och bidragit till en bättre värld. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”

Tid och plats:
6 mars 2018, kl 18.30-19.30, i Universitetshuset, sal IX, Biskopsgatan 3, Uppsala

Alla är välkomna!

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

Namn
E-postadress
Senast uppdaterad: 2021-04-01