INSTÄLLD. Dag Hammarskjöldföreläsning med Christiana Figueres

29 september 2019

Christiana Figueres

Dag Hammarskjöldföreläsningen den 1 oktober med Parisavtalets “chefsarkitekt” Christiana Figueres är inställd och kommer att ges vid ett senare tillfälle.

Mer information finns på Dag Hammarskjöldfondens webbplats.

Under sin tid vid United Nations Framework Convention on Climate Change samlade Christiana Figueres regeringar, företag, aktivister, finansiella institutioner och NGO:s för att tillsammans leverera det historiska Parisavtalet. Hela 195 nationer enades om att hålla den globala temperaturökningen långt under två grader och sträva efter att den ska stanna vid 1,5 grader, för att kunna skydda de mest utsatta. Som avtalets ”chefsarkitekt” anses Christiana Figueres ha gett upphov till en ny sorts diplomati baserad på samarbete, och har för detta fått många utmärkelser.

Dag Hammarskjöldföreläsningen är ett årligt återkommande arrangemang sedan 1998 och hålls till minnet av Dag Hammarskjöld, FN:s andre generalsekreterare, och de värden Hammarskjöld stod för i sin gärning: engagemang, humanism och internationell solidaritet och samarbete.

Dag Hammarskjöld Foundation (Dag Hammarskjölds Minnesfond) och Uppsala universitet arrangerar föreläsningen tillsammans. Läs mer om tidigare Dag Hammarskjöldföreläsningar.

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

Namn
E-postadress
Senast uppdaterad: 2021-04-01