Årets Fulbrightföreläsning: Sköna maj välkommen!

4 april 2011

"Sköna maj välkommen!" är titeln på årets Fulbrightföreläsning av Jennifer Eastman Attebery, professor i engelska vid Idaho State University och innehavare av 2011 års Fulbrightprofessur vid Svenska institutet för nordamerikastudier (SINAS).

Fulbrightprofessuren vid SINAS - Svenska institutet för nordamerikastudier - inrättades hösten 1996 efter ett mångårigt samarbete mellan SINAS och Fulbrightkommissionen i Stockholm. Professuren tillsätts varje år och är den enda i sitt slag i landet. Posten innehas av seniora forskare inom amerikansk historia, amerikansk litteratur eller amerikansk politik. I tjänsten ingår undervisning i nordamerikastudier och handledning av studenter.

Årets Fulbright-föreläsning av Jennifer Eastman Attebery har titeln "Sköna maj välkommen! Swedish-American celebrations of the Spring and Summer Seasons.

Tid: 14 april 2011 klockan 16.15
Plats: Ihresalen, Engelska parken, Humanistiskt  centrum, Thunbergsvägen 3L

Alla intresserade är välkomna!

Läs mer om Fulbrightprofessuren

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev