Anders Wall-föreläsningen: Inspirerande möte om företagande och entreprenörskap

17 november 2015

Anders Wall-föreläsningen i Universitetshuset aula ska inspirera till företagande och entreprenörskap.

Välkomna till årets Anders Wall-föreläsning i entreprenörskap i universitetsaulan den 18 november. Studenter, företagare och nyfikna bjuds in till en eftermiddag med inspirerande föreläsningar, musikunderhållning och utdelning av utmärkelsen Årets Uppsalastudent. Fredrik Lindström är moderator.

Föreläsarna är välkända och framgångsrika entreprenörer och brukar locka drygt 2 000 studenter och gäster till universitetshusets aula. Några av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sitt entreprenörskap och sin väg från idé till verklighet. Syftet är att inspirera studenter och andra nyfikna till kreativitet, företagande och entreprenörskap.


I år firar Anders Wall-föreläsningen 12-årsjubileum. Genom åren har flera av Sveriges största entreprenörer medverkat i föreläsningen, bland andra Stefan Persson (H&M), Niklas Zennström (Skype), Björn Ulvaeus (ABBA), Bjørn Kjos, VD och koncernchef för lågprisflygbolaget Norwegian, professor Hans Rosling, expert på global hälsa och Björn Wahlroos, Nordea, Sampo Group och UPM.

Årets Anders Wall-föreläsare är:

  • Petter Stordalen (Nordic Choice Hotels)
  • Mattias Klum (Tierra Grande)
  • Renée Voltaire (Renée Voltaire AB)
  • Filip Tysander (Daniel Wellington)
  • Victoria Carlsson & Sofie Stenmark (Yollibox)

Inledningstalar gör Uppsala universitets prorektor Anders Malmberg och Dr. mult. h.c Anders Wall.

Moderator är Fredrik Lindström, programledare, journalist, författare och språkhistoriker.

Evenemanget sänds direkt på webben

Anders Wall-föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap, Uppsala universitet och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli Sveriges största möte mellan studenter och svenskt näringsliv.

Under eftermiddagen delas också utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2015 ut. Årets Uppsalastudent heter Erik Englund och läser magisterprogrammet i entreprenörskap. Utmärkelsen är instiftad av Anders Walls stiftelse och ges till den student vid Uppsala universitet som verkat "i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande". Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor.

Tid och plats:
18 november, kl. 13.00-16.30 i Universitetshusets aula. Platserna intages senast 12:45.

Fritt inträde. Alla är varmt välkomna!

Läs mer om utmärkelsen Årets Uppsalastudent

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevSenast uppdaterad: 2022-06-02