Anders Wall-föreläsningen: Inspirerande möte i entreprenörskapets tecken

22 november 2017

Anders Wall-föreläsningen i universitetsaulan ska inspirera till företagande och entreprenörskap.

Välkomna till årets Anders Wall-föreläsningar 2017 i entreprenörskap i universitetshusets aula. Studenter, företagare och nyfikna bjuds in till en eftermiddag med inspirerande föreläsningar, musikunderhållning och utdelning av utmärkelsen Årets Uppsalastudent. Den som inte har möjlighet att komma till universitetsaulan kan se föreläsningarna på webben.

Anders Wall står bakom det populära evenemanget
som varje år lockar tusentals studenter och gäster.
Foto: Josefin Svensson

Föreläsarna är välkända och framgångsrika entreprenörer och brukar locka drygt 2 000 studenter och gäster. Några av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sitt entreprenörskap och sin väg från idé till verklighet. Syftet är att inspirera studenter och andra nyfikna till kreativitet, företagande och entreprenörskap.

I år firar Anders Wall-föreläsningen 14-årsjubileum i närvaro av H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Genom åren har flera av Sveriges största entreprenörer medverkat i föreläsningen, bland andra Stefan Persson (H&M), Niklas Zennström (Skype), Björn Ulvaeus (ABBA), Bjørn Kjos, VD och koncernchef för lågprisflygbolaget Norwegian, Björn Wahlroos, Nordea, Sampo Group och UPM, Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels och Pär Svärdson, entreprenören bakom succéföretagen Adlibris, Apotea och Babyland.

Årets Anders Wall-föreläsare är:

  • Göran Persson, f.d. statsminister numera Senior Advisor på kommunikationsbyrån JKL
  • Stina Ehrensvärd, grundare av det internationella företaget Yubico som utvecklar säkerhetslösningar för webben
  • Bertil Hult, grundare av det språkreseföretaget EF Education First
  • Alan Mamedi, vd och medgrundare av bolaget Truecaller som utvecklar en app för nummerupplysning
  • Fredrika Gullfot, grundare av Simris Alg som tillverkar Omega 3-olja från odlade alger

Uppsala universitets rektor Eva Åkesson och Dr. mult. h.c Anders Wall inledningstalar.

Moderator: Niclas Dellham.

Under eftermiddagen delas också utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2017 ut. Utmärkelsen är instiftad av Anders Walls stiftelse och ges till den student vid Uppsala universitet som verkat "i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande". Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor.

Musikunderhållning med pianisten Bengt Forsberg och violinisten Ellen Nisbeth, Anders Walls Giresta-stipendiat 2014, P2:s Solistprisvinnare och nyligen utsedd till Rising Star av den europeiska konserthusorganisationen.

Anders Wall-föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Uppsala universitet, Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli ett av Sveriges största möten mellan studenter och svenskt näringsliv.

Se föreläsningarna på webben

Läs mer om föreläsarna

Läs mer om utmärkelsen Årets Uppsalastudent

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrevSenast uppdaterad: 2022-06-02