Minimässa visar nya it-stöd för undervisning

28 maj 2007

Hur kan man examinera en student via nätchatt? Går det att hålla forskarseminarier över internet och hur kan podcasting användas i språkundervisningen? Det får lärare och övriga intresserade ta del av under en minimässa i universitetshuset den 30 maj.

Vid denna minimässa presenteras en tjugotal aktuella it-projekt som genomförts av lärare vid Uppsala universitet. Under knappt ett år har aktiva lärare utbildat sig i att använda it och samtidigt utvecklat egna kurser med hjälp av webben.
-    Lärarnas insats är imponerande, de har utbildat sig samtidigt som de arbetat med sin ordinarie undervisning och forskning, säger Mia Lindegren, chef vid Uppsala Learning Lab, som arrangerar minimässan – för fjärde gången.
Syftet med mässan är att visa upp goda exempel på hur man kan arbeta med it i undervisning och forskning inom olika ämnen. Under denna eftermiddag kommer lärare att visa hur de använder informationstekniken för att bland annat rekrytera fler studenter, förbättra inlärningssituationen och få fler studenter att slutföra sina kurser.
Flera olika utställare finns representerade.

Tid: onsdag 30 maj kl 13-16
Plats: universitetshuset

Senast uppdaterad: 2021-03-24