Konst och läkekonst: Axel Munthe - läkaren, människan, myten

1 oktober 2007

Den 9 oktober gästar författaren Bengt Jangfeldt Akademiska sjukhuset i Uppsala och berättar om läkaren Axel Munthes karriär som läkare, författare och byggherre.

Föreläsningen är en del av kultursatsningen ”Konst och läkekonst” inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet.

Bengt Jangfeldt har skrivit en stor biografi över Axel Munthe, En osalig ande. För denna bok nominerades han till Augustpriset för 2003 års bästa fackbok. 2004 utkom Munthes Capri, en bok som bygger på Axel Munthes egna foton.

Bengt Jangfeldt är docent i slaviska språk, författare och tidigare redaktör för tidskriften Artes. Han har givit ut ett flertal böcker om rysk litteratur, i Sverige och utomlands, bland annat essäsamlingen Den trettonde aposteln (1995). Han är också verksam som översättare av rysk litteratur.

Under hösten ges totalt tre föreläsningar i Grönwallsalen inom programmet Konst och läkekonst. Tanken är att programmet ska stimulera till nya möten mellan lärare, forskare, studenter och allmänhet. De vänder sig till såväl forskare och lärare som studenter och doktorander. Även allmänheten är välkommen. Alla inslag har gemensamt att de ska ge nya infallsvinklar på viktiga frågor inom vården och kunna skapa debatt.

Dag och tid: 9 oktober 2007 19:00 -
Plats: Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset

Läs mer om programmet Konst och läkekonst

Senast uppdaterad: 2021-03-24