Instagrammarnas egna bilder av studentstaden Uppsala – nu som kalender

Pressmeddelande
5 december 2013

Nu är den klar. Kalendern med vinnarbilderna från Uppsala universitets Instagramtävling #minuniversitetsstad finns till försäljning i begränsad upplaga på Museum Gustavianum från och med den 11 december.

Bilderna i kalendern/almanackan är de bidrag som fick flest röster vid Instagramtävlingens utställning under höstens Kulturnatt. Sammanlagt röstade nästan 600 personer på sin favoritbild. Bilden som fick allra flest röster har fått representera februari.

-   Den här bilden skiljer sig lite från de övriga i kalendern. Bilden innehåller en hel del diskbänksrealism och väcker nog stor igenkänning hos alla som någon gång varit studenter i Uppsala, säger projektledare Gisella Bengtsson.

Det var sommaren 2013 som Uppsala universitet utlyste en Instagramtävling. Bilderna skulle vara tagna i Uppsala och visa just det som fotografen tyckte var speciellt med universitetsstaden Uppsala.

Totalt inkom 1048 bidrag varav 25 valdes ut av en jury för att ställas ut i Universitetshusets trapphall under Kulturnatten 2013. Alla kulturnattsbesökare fick möjlighet att rösta på sin favoritbild. De 12 bilder som fick flest röster av kulturnattsbesökarna finns med i 2014 års UU kalender. Bilder som speglar upplevelser och ögonblick värda att dela.

Bland de kulturnattsbesökare som röstade har universitetet dragit 25 stycken vinnare som får varsin kalender.

Läs mer om tävlingen och om jurymedlemmarna som valde ut bilderna till utställningen.

För mer information kontakta Gisella Bengtsson, projektledare, tel: 070-425 0608 e-post. gisella.bengtsson@uadm.uu.se

Senast uppdaterad: 2021-03-24