Pressinbjudan: unga prisbelönta forskare föreläser i Uppsala

Pressmeddelande
6 december 2013

Den 9 december kommer fyra unga prisbelönta forskare; en vinnare och tre finalister, till Uppsala i samband med att de tilldelas priset ”Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists”, som delas ut för första gången i år. Media och allmänhet hälsas välkomna till deras föreläsning.

Det är Science for Life Laboratory (SciLifeLab) och den ansedda vetenskapliga tidskriften Science som tillsammans anordnat tävlingen ”Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists”. Tävlingen vänder sig till nyligen disputerade forskare över hela världen och har initierats för att stötta och uppmuntra unga forskare. Första priset är 25,000 USD och publicering i Science.

De unga forskarna har tävlat inom fyra kategorier: (1) Genomics / Proteomics / Systems Biology, (2) Developmental Biology, (3) Molecular and Cellular Biology, (4) Environmental Life Science, med en uppsats på 1000 ord som bygger på deras avhandling. Tävlingen avslutades i augusti och intresset var mycket stort med deltagare från hela världen. Idag offentliggjordes fyra vinnare: Förstapristagaren Daniel G.Streicker och tre finalister, och samma dag publiceras vinnarens uppsats i Science och finalisterna uppsatser i nätupplagan.
 
Inom kort kommer vinnarna och Science till Sverige för ett spännande vetenskapligt program samt prisutdelning och bankett.
 
Den 9 december besöker de Uppsala och media och allmänhet hälsas då välkomna att komma och lyssna på en öppen föreläsning av vinnarna.

Läs mer om priset.

Tid och plats: 9 december, kl. 10:00-11:45, Rudbecksalen, Rudbecklaboratoriet, Dag Hammarskjölds väg 20, Uppsala

För mer information, kontakta: Sara Engström, kommunikatör Scilifelab Uppsala, mobil: 070 425 05 25, e-post: sara.engstrom@scilifelab.uu.se

Senast uppdaterad: 2021-03-24