Japan möter Sverige i musikens tecken

Pressmeddelande
12 februari 2014

Akademiska kapellets bejublade turné till Japan i höstas ledde till varaktig vänskap med kören Heimat Choir från Kyoto universitet. Snart får ensemblerna möjlighet att musicera tillsammans igen. Idag släpps biljetterna till två konserter i Uppsala och Stockholm den 7-8 mars.  

Konsertens namn är Nakama, som betyder vän på japanska, och vänner är just vad medlemmarna i Heimat Choir och Akademiska kapellet är. De träffades i höstas då kapellet gjorde en bejublad turné till Kyoto i Japan och ensemblerna fick en mycket hjärtlig relation till varandra.

-   Vi vill återgälda deras fantastiska gästfrihet med ett program som gör att de känner sig riktigt välkomna. Många i kören har aldrig varit utanför Japan tidigare så det känns extra viktigt, säger Rebecca Måwe, projektledare på Musicum.

Musiken som framförs vid konserterna är en blandning av främst skandinavisk och japansk musik, med musik ur bl.a. Madama butterfly (Puccini), europeisk premiär av The light is here (Kinoshita) samt Vårnatt (Stenhammar) på japanska.

Gästdirigenter blir kormästarna Erik Hellerstedt och Bo Wannefors, som lärde känna kören under instuderingen inför Japan-turnén. Medverkar gör också Uppsala universitets dramatiska kör, som leds av Hellerstedt/Wannefors.

Vid sidan av konserterna planeras även ett socialt program för gästerna, med bland annat guidning av Uppsala, museibesök, folkdans-workshop, Stockholmsbesök och andra utflykter.

Konsert: Nakama
Akademiska kapellet, Heimat Choir och Uppsala universitets dramatiska kör.
Gästdirigenter: Erik Hellerstedt och Bo Wannefors

7 mars: Universitetsaulan, Uppsala, kl. 19.00
8 mars: Gustaf Vasa kyrka, Stockholm, kl. 16.00

Biljetterna släpps på ticnet den 12 februari. http://www.ticnet.se/search/Nakama

För pressbiljetter, kontakta: Rebecca Måwe, rebecca.mawe@musik.uu.se, 018-471 13 07

Mer information: www.akademiskakapellet.uu.se

Bilder för nedladdning:
PM_japankonsert 

Senast uppdaterad: 2021-03-24