Forskare i molekylärgenetik får Uppsalas Fernströmpris

Pressmeddelande
11 juli 2008

Mats Nilsson får Uppsala universitets Fernströmpris. Nilsson får priset för sitt arbete med att utveckla nya tekniker för att studera sjukdomar på molekylär nivå. - Det känns otroligt roligt att få detta erkännande av min forskning. Jag hoppas att fler får upp ögonen för det här spännande forskningsfältet i och med priset, säger han. Mats Nilsson vid institutionen för genetik och patologi leder en forskargrupp som, i samarbete med flera forskargr

- De flesta av dem som söker primärvården gör det på grund av infektioner, särskilt de som har barn i infektionskänslig ålder. Dessutom vet vi att det skrivs ut alldeles för mycket antibiotika, säger Mats Nilsson.

Eric K Fernström bildade 1978 en stiftelse för att främja vetenskaplig medicinsk forskning. Stiftelsen delar varje år ut det nordiska Fernströmpriset, dessutom utser landets sex medicinska fakulteter var sin pristagare. Denna ska vara en yngre, särskilt lovande och framgångsrik forskare under 45 år.

Prissumman är 100 000 kronor. Uppsalas Fernströmpris delas ut på Olof Rudbeckdagen den 17 oktober i Rudbecksalen på Rudbecklaboratoriet, Uppsala universitet.

Bildtext till bifogad bild: Porträtt på Mats Nilsson. Foto: Tommy Westberg.

Kontaktuppgifter: Mats Nilsson, 073-053 78 76, Mats.Nilsson@genpat.uu.se
För mer information om priset, kontakta professor Kjell Öberg, 018-611 49 17, 070-425 06 88, e-post: Kjell.Oberg@medsci.uu.se

Ladda ner som:  PDF-dokument

Relaterade bilder:
Mats Nilsson 

Senast uppdaterad: 2021-03-24