Unga får bygga drömstad i Legobitar på Museum Gustavianum

Pressmeddelande
8 september 2008

Bygga Lego på Uppsala universitetet? Ja, redan idag används det som pedagogiskt material i IT-utbildningarna. Nu har Museum Gustavianum fått en unik chans att använda byggklossarna i skapande syfte.

Legobitar används regelbundet som pedagogiskt material vid Uppsala universitet, både i populärvetenskapliga sammanhang och på flera tekniska utbildningar, t ex IT och signaler och system. I samarbete med LEGO Educational Center, LEC, öppnar nu Museum Gustavianum dörrarna för alla hängivna Legobyggare och hälsar dem välkomna till en interaktiv utställning där nytt skapas dag för dag.

- Vi kommer att ha närmare två kubikmeter Legobitar och kommer att skapa kreativa rum i huset. Tanken är att en drömstad ska växa fram där besökarna bidrar med sina egna önskningar, säger Cecilia Ödman, 1:e antikvarie vid Museum Gustavianum.

Fredrik Lindkvist, som använder Legobitar för att intressera skolelever för teknik när de besöker Ångströmlaboratoriet ser fram emot utställningen. Han tror att utställningen inte bara kommer att locka barn.

- Jag blir inte förvånad om de som kommer hit på helgerna är i min ålder, säger han.

Museum Gustavianum och teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet samarbetar med LEGO-koncernen i "Barnens drömstad" 2008. Evenemanget pågår samtidigt i Norge, Finland och Danmark. I Sverige representeras "Barnens drömstad" även på Tekniska museet i Stockholm och Framtidsmuseet i Borlänge.

Evenemanget öppnar lördagen den 4 oktober och pågår till 12 oktober. Se även http://www.gustavianum.uu.se

Kontaktpersoner:

Cecilia Ödman, 1:e antikvarie museum Gustavianum, 018-471 75 73, cecilia.odman@gustavianum.uu.se

Fredrik Lindkvist, samverkansledare MOR-enheten, 018-471 62 12, 070-425 08 98, fredrik.lindkvist@uadm.uu.se

Senast uppdaterad: 2021-03-24