Richard Bergström är Årets alumn 2022

Pressmeddelande
6 september 2022

Enligt den ursprungliga planen skulle uppdraget som nationell vaccinationssamordnare redan vara slutfört. Men med ett virus som rundar både immunförsvar och vacciner så behövs Richard Bergströms samordnande insatser fortfarande. Nu utses han till Årets alumn 2022 vid Uppsala universitet.

”Richard Bergström har de senaste åren varit en av de mest synliga och viktigaste personerna i samband med covid19-pandemin. Han har dessförinnan en mycket framgångsrik karriär inom myndighet och framförallt inom läkemedelsindustrins intresseorganisationer, både på nationell och europeisk nivå. Parallellt med detta har han hela tiden haft en nära kontakt med Uppsala universitet. Richard Bergström är en sann alumn och ett sant föredöme för våra studenter.”

Så står det i motiveringen till universitetets beslut kring vilken alumn som ska uppmärksammas särskilt i år.

Läs en intervju med Richard Bergström på universitetets webbplats.

En alumnföreläsning med Richard Bergström kommer att hållas den 23 november. Aktuell information om föreläsningen kommer att finnas i universitetets kalendarium. Utmärkelsen Årets alumn delas ut vid Uppsala universitets prishögtid den 7 oktober.

För mer information kontakta: Jorja Zambars, alumnkoordinator, e-post: jorja.zambars@uu.se tel: 070-4250911

Om utmärkelsen Årets alumn:

Uppsala universitet delar varje år ut utmärkelsen Årets alumn till en tidigare student som gjort ”framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma”. Utmärkelsen möjliggörs genom en gåva från professor John Fredrick Morgan-Jones, Uppsalaalumn från Kanada. Nomineringar till Årets alumn kan lämnas av alla med anknytning till Uppsala universitet. Beslut om vem som ska tilldelas utmärkelsen fattas av Uppsala universitets rektor efter förslag av en beredningsgrupp.

Senast uppdaterad: 2021-03-24