Konst och läkekonst – Den goda beröringen

1 maj 2007

Den 10 maj gästar författaren Merete Mazarella Akademiska sjukhuset i Uppsala och håller ett föredrag som bland annat berör den nya läkarrollen – ”Den goda beröringen”.

Den 10 maj avslutar vetenskapsområdet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet vårens satsning på kultur - Konst och läkekonst.

Merete Mazzarella, nybliven hedersdoktor vid den medicinska fakulteten vid Uppsala universitet och professor vid avdelningen för nordisk litteratur vid Helsingfors universitet, är författare och skribent i svenska och finlandssvenska tidningar. Hon har mottagit flera litterära priser för sitt författarskap.

Merete Mazzarella har i sitt författarskap intresserat sig för medicinska frågor i böcker som ”Hem från festen”, som beskriver moderns bortgång i cancer och ”Då svänger sommaren kring sin axel: om konsten att bli gammal”, som handlar om åldrandet.

Merete Mazzarella har deltagit i skrivarkurser för läkarstudenter och lärare vid medicinska fakulteten. Hon har använt delar av kursdeltagarnas alster i både föredrag och böcker, bland annat i en av hennes senaste böcker ”Den goda beröringen” (2005). En bok om kropp, hälsa och sjukdom, om vård och omsorg, om samtal och beröring samt litteratur och medicin.

Tid: 10 maj kl 19
Plats: Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, Uppsala

Fri entré
Arrangör: Kulturkommittén - Vetenskapsområdet för medicin och farmaci

Läs mer om Konst och läkekonst

Senast uppdaterad: 2021-03-24