Utvecklas med Uppsala universitet

Uppsala universitet erbjuder ditt företag eller din organisation en rad olika sätt att utvecklas. Våra forskare står redo för forskningssamarbeten, våra studenter kan bli dina nya medarbetare och våra utbildningar kan lyfta hela din organisation.

Samverka kring forskning

Många företag och organisationer, av olika storlekar och från olika branscher och sektorer, har ett aktivt forsknings- och utvecklingssamarbete med forskare eller forskargrupper på Uppsala universitet. Det kan bestå av allt från samarbete med en enskild forskare, till större samfinansierade projekt och partnerskap. Att delta i forskningssamverkans­projekt är ett effektivt sätt att ta del av kunskapsfronten inom ett relevant ämnesområde, både för att utveckla sin egen kunskapsbas och för att få tillgång till nya resultat och avancerad infrastruktur. Uppsala universitet har en stor ämnesmässig bredd så chansen är stor att vi kan matcha behoven i din verksamhet med kompetens och resurser vid universitetet.

Vårt mål är enkelt – det ska vara lätt för dig och ditt företag eller din organisation att samverka med våra forskare. Därför erbjuder vi stöd i varje steg av processen, från inspiration, matchmaking och kunskapsutbyte till fullfjädrade och finansierade samarbeten. Vad behöver du?

UU Samverkan är Uppsala universitets kontaktpunkt för forskningssamverkan med näringsliv och offentliga och ideella aktörer.

Samarbeta med våra forskare

UU Samverkan – vi hjälper forskning och innovationer göra nytta

Vanliga frågor och svar om forskningssamverkan.

Här kan du möta våra forskare

Forskare i labmiljö.

Samverkan kring innovation

Bidra i innovationsprojekt

Är du intresserad av innovationer från Uppsala universitet och vill bidra? Oavsett om du är entreprenör, affärsutvecklare eller investerare finns många möjligheter att engagera dig i innovationsprojekt.

För att forskningsresultat och idéer ska nå marknaden behövs ofta ytterligare resurser, kompetens och personer som kan komplettera teamet. Därför behöver vi ständigt utveckla nätverket av personer som kan gå in i projekt, eller som på konsultbasis kan erbjuda stöd och kompetens inom olika teknikområden och marknad.

Vi ger dig möjlighet att komma i kontakt med innovativa lösningar långt innan de nått en marknad. Intresserad? Kontakta Nhils Forslund vid UU Innovation.

Vill du bli mentor till en forskare?

Genom att bli mentor till en forskare eller doktorand kan du bidra till att forskningsbaserade idéer når utanför akademin, hittar sin praktiska tillämpning och på sikt omvandlas till något som är användbart för samhället.

Vi söker erfarna personer som är verksamma i näringslivet, i myndigheter eller andra offentliga organisationer och som vill dela med sig av sina kunskaper och nätverk. Som mentor får du möjlighet att lära känna en forskare, hens arbete och drivkrafter. Du blir en motor för både personlig och professionell utveckling.

Läs mer om möjligheten att bli mentor.

Två kvinnor tar i hand på konferens

Samarbeta med studenter

Student som gör praktik på ett apotek.

Vid Uppsala universitet kan du hitta ny arbetskraft och den senaste kompetensen. Det finns flera sätt för dig som arbetsgivare att komma i kontakt med våra drivna studenter.

Samarbeta med studenter.

Kompetensutveckla dina medarbetare

Behöver du stärka dig eller din verksamhet med ny akademisk kunskap? Uppsala universitet erbjuder uppdragsutbildning med landets bredaste och spetsigaste ämnesutbud. Allt vi gör baseras på den senaste forskningen och håller högsta internationella nivå.

Senast uppdaterad: 2022-06-02