
Sök i vårt utbud för skolan!
Här hittar du aktiviteter för elever och förskolebarn, fortbildning för lärare och ingångar till spännande skolforskning. Du kan också välja att bli uppdaterad via mail när vi har en ny aktivitet eller resurs som intresserar dig. Gör bara din sökning och välj sedan att prenumerera.
Du har valt:
Ditt val gav 18 träffar
-
11 maj 2021, kl 10.00 – 11.00
Trädens födelsedag
Under Linnéjubileet planterade Uppsalas förskolebarn träd i Botaniska trädgården. Nu bjuder vi in de yngsta barnen, 3-4 år, att fira trädens födelsedag med en dansfest, tisdag 11 maj klockan 10.00. Deltar gör Linnés elever och Kulturenhetens danspedagog. Sista anmälningsdag fredag 24 april.
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
25 maj 2021 – 1 juni 2021, kl 09.15 – 13.45
Fyll barockträdgården med blomsterprakt
På sensomrarna blommar de växter som Uppsalas förskolebarn har planterat – lejongap, tagetes och salvia. Det sprakar i orange, gult och vitt till glädje för trädgårdens alla besökare. Hjälp oss att göra barockträdgården till en magnet både för människor och pollinerande insekter!
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Bioresurs - Temaområden för förskola och grundskola F-6
Målet för Bioresurs är att bidra till att lärare i förskola och skola får en höjd kompetens och ökat intresse för biologi och bioteknik. Här finns ämnesresurser och länkar till litteratur som kan inspirera dig som lärare, samt tips på var du kan köpa in material som kan behövas i undervisningen.
Arrangör: Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik
-
Bioresurs - Utmaningen
Varje år presenterar Bioresurs en utmaning som går ut på att gå ut och upptäcka allt intressant och spännande som finns i naturen. Vi vänder oss till dig som är lärare/pedagog i förskola, fritidshem och grundskola F-9. Varje utmaning utgår från ett tema och innehåller förslag på praktiska övningar.
Arrangör: Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik
-
Djungelexpedition
I djungeln är det trångt och varmt! Hur får alla växter plats? Kan blommor svettas? Och hur svårt är det egentligen att gå i en djungel?
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Frukter och frön / Finn fem frön
Vad är skillnaden mellan frukt och frö? Vad är en kärna? Är bananen ett bär? Hur gör jordnöten? Vem äter egentligen kastanjer? Vi tittar på exempel och reder ut begreppen. Kan växter flytta sig? Vi letar frön och klurar på hur de blir till nya växter.
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Gustavianum stängt för renovering
Gustavianum stänger för renovering f.o.m. den 29 september 2019. Arbetet beräknas pågå under tre år. Troligtvis kommer någon form av skolaktiviteter att erbjudas under tiden, så håll utkik!
Arrangör: Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum
-
Lärarfortbildning för skolans internationalisering
Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering är ett kunskaps- och resurscentrum för skolan, främst med inriktning mot internationalisering, kultur och språkdidaktik. Vår största målgrupp är språklärare – engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och modersmål.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Svenska träd och buskar
Längs stigarna runt Linneanum och i barockträdgården finns informationsskyltar om våra svenska träd. Där kan du lära er mer om de vanligaste svenska träden och buskarna, hur du känner igen dem och vad de används till.
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Tropiska nyttoväxter
Tycker du om kanelbullar, kokostoppar och vaniljglass med chokladsås? Många frukter och kryddor kommer från varmare länder. I Tropiska växthuset ser vi hur växten ser ut och varifrån den kommer. Vilken del använder vi och var sitter frukten?
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Vattendagar
En vattendag vid Erkenlaboratoriet är ett läromedel som täcker in mycket inom det naturvetenskapliga ämnesområdet.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Visning - Biosfären
Vi pratar om interaktioner mellan växt- och djurliv samtidigt som vi diskuterar hur jorden fungerar. Kan man se på ett djur om det är anpassad till värme, kyla eller uttorkning? Och vad skiljer en öken från en skog?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Det här är dinosaurier
Evolutionsmuseet har Nordens största samling av dinosauriefossil. Vilka var dinosaurierna? Hur och när levde de? Varför dog de ut? Vad kan man lära sig av ett fossil?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Djur i Sverige
Kom och se vilka djur som finns i Sverige! Vi tittar på sjöstjärnor, älgar och fåglar och pratar om hur de lever och varför de lever just här.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Däggdjurens tidsålder
Vi vandrar i våra paleontologiska utställningar och berättar om hur länge däggdjur funnits, hur de såg ut för länge sedan och hur deras utveckling sett ut. Vi svarar på frågor som: Vad är ett däggdjur? Och är du ett däggdjur?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Förstenade djur berättar
Vad är fossil? Hur bildas de och vad kan de berätta för oss? Vi rullar ut tidsbandet och berättar om jordens och livets historia genom olika tidsåldrar. Vi tittar på ryggradslösa djur, dinosaurier och havsreptiler och lär oss om hur de har formats genom evolutionen.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Ryggradsdjurens evolution
Vad är ryggradsdjur, och hur skiljer de sig från ryggradslösa djur? Vi följer ryggradsdjurens utveckling från kambrium till nutid och går igenom grupper så som manteldjur, däggdjur, reptiler och fåglar.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Visning - Ursprung
Vi tittar på utställningen om människans ursprung och lär oss om vårt släktträd och om anatomiska skillnader mellan olika människoarter. Vad är egentligen en människa?
Arrangör: Evolutionsmuseet
SOMMARKURS

Trädens födelsedag

SCIFEST

4-10 mars är det åter dags för Vetenskapsfestivalen Scifest. Välkommen elever och lärare!
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan