
Sök i vårt utbud för skolan!
Här hittar du aktiviteter för elever och förskolebarn, fortbildning för lärare och ingångar till spännande skolforskning. Du kan också välja att bli uppdaterad via mail när vi har en ny aktivitet eller resurs som intresserar dig. Gör bara din sökning och välj sedan att prenumerera.
Du har valt:
Ditt val gav 21 träffar
-
4 mars 2021 – 10 mars 2021, kl 10.00 – 16.00
SciFest
SciFest är en årlig vetenskapsfestival som arrangeras av Uppsala universitet och SLU. Nu kan du ta del av utbudet för digitala SciFest 2021! Bokningssidorna är öppna!
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet
-
14 juni 2021 – 24 juni 2021, kl 09.00 – 16.00
Sommarkurs för gymnasielärare i naturvetenskap
Naturvetenskapens världsbild (5 hp) är en fortbildningskurs som berör ämnesområden från Naturvetenskap 2 och ger gymnasielärare en möjlighet att använda sina kunskaper för att se vetenskap ur ett helhetsperspektiv.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Beamline for Schools – Be a scientist!
Did you ever wonder what it is like to be a scientist? If you’re up for a challenge, the BL4S competition is your chance to experience it. Any high-school student from all around the world can join the adventure. Jump into the world of particle physics and think of a simple and creative experiment.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Bioresurs - Stipendier och tävlingar i biologi
Stipendier och tävlingar i biologi för både lärare och elever.
Arrangör: Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik
-
Gustavianum stängt för renovering
Gustavianum stänger för renovering f.o.m. den 29 september 2019. Arbetet beräknas pågå under tre år. Troligtvis kommer någon form av skolaktiviteter att erbjudas under tiden, så håll utkik!
Arrangör: Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum
-
Gymnasiebesök på Institutionen för biologisk grundutbildning
Vi på IBG erbjuder gymnasieklasser, stora som små, att på olika sätt komma i kontakt med den mångfald av biologisk utbildning som finns här, helt kostnadsfritt.
Arrangör: Institutionen för biologisk grundutbildning
-
Implementering av lärande för hållbar utveckling i gymnasiet
Alla gymnasieskolor i Uppsala kommun har deltagit i denna forskningscirkel, som resulterat i en mer medveten undervisning i hållbar utveckling på de medverkande skolorna. Några har genomfört så kallade change projects – projekt med syfte att utveckla specifika hållbarhetskompetenser hos eleverna.
Arrangör: Forum för samverkan
-
Linné som vetenskapsman
Linné studerade naturen. Han iakttog förändringar, namngav och sorterade naturen. Prova på att systematisera! Sortera växter efter eget tycke och smak. Sedan pratar vi om hur grupperna ser ut och vad som kan vara bra/dåligt med indelningen och de kännetecken den bygger på.
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Livet, vården och arbetet på Ulleråker
Eleverna tar del av den psykiatrihistoriska utställningen på Medicinhistoriska museet. Fokus är på Ulleråker, men inte bara vården och arbetet vid det stora sinnessjukhuset framträder, utan också platsen som livsmiljö. Hur var det att leva i en sluten sjukhusvärld?
Arrangör: Medicinhistoriska museet
-
Läkekonstens historia
Eleverna går en guidad tur genom Medicinhistoriska museet. De får inblickar i diagnostisering och behandling under olika tider, hur sjukvårdens professioner och institutioner har växt fram och på vilka sätt medicinens utveckling har samverkat med samhällsutvecklingen.
Arrangör: Medicinhistoriska museet
-
Lärarfortbildning för skolans internationalisering
Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering är ett kunskaps- och resurscentrum för skolan, främst med inriktning mot internationalisering, kultur och språkdidaktik. Vår största målgrupp är språklärare – engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och modersmål.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Skolbesök - Institutionen för geovetenskaper
Beställ ett besök av en studievägledare som presenterar kurser och program inom geovetenskap. Informerar om hur man kan studera vulkaner, glaciärer, fossil, bergarter, vatten, väder och hållbar utveckling. Kontakta informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Strålningsvetenskap för nyfikna - SAINT
Strålningsvetenskap för nyfikna är ett kunskapspaket för gymnasiet med filmer, laborationer och elevuppgifter. Hjälp dina elever upptäcka framtidsjobben inom energi, medicin, industri och forskning.
Arrangör: Enheten för uppdragsutbildning
-
Student för en dag - Institutionen för geovetenskaper
Kom och var student en dag på Institutionen för geovetenskap. Följ en student på våra kurser eller program. Delta i studier och föreläsningar. Kontakta - informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Student för en dag på Institutionen för biologisk grundutbildning
Ska du börja studera och vill veta hur våra utbildningar inom biologi och bioteknik fungerar? Eller vill du bara se hur vardagen ser ut för en helt vanlig student?
Arrangör: Institutionen för biologisk grundutbildning
-
Studiebesök - Institutionen för geovetenskaper
Kom på besök med en skolklass till Institutionen för geovetenskaper. Skräddarsy en dag med populärvetenskapliga föreläsningar om vulkaner, glaciärer, fossil, bergarter, vatten, väder och hållbar utveckling. Kontakta informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Studiebesök på Ångströmlaboratoriet
Kom och låt dina elever uppleva forskning och utbildning vid teknisk-naturvetenskapliga fakulteten! Med aktuella och relevanta exempel får de ta del av hur forskare undersöker livets villkor, fysikaliska fenomen och kemiska processer.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Uppsala Conflict Data Program
Det internationellt erkända Uppsala Conflict Data Program (UCDP) tillhandahåller bland annat en unik databas om världens väpnande konflikter. Här finns stora mängder data över organiserat våld, väpnade konflikter och fredsarbete från 1946 och framåt.
Arrangör: Institutionen för freds- och konfliktforskning
-
UppTalk Weekly
UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta forskningspresentationer och samtal kring samhällsrelevanta ämnen och själva också kunna ställa frågor.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Upptown Tech - en inspirationshelg för gymnasietjejer
En helg full med inspiration, nöje och aktiviteter för dig som är tjej och läser sista året på ett naturvetenskapligt eller tekniskt gymnasieprogram. Eventet hölls för första gången i november 2019 och planeras ges igen hösten 2020. Mer information kommer när planeringen kommit igång.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Utställningar på Medicinhistoriska museet
Muséets utställningar har spännande och överraskande perspektiv på medicin och psykiatri genom tiderna.
Arrangör: Medicinhistoriska museet
SOMMARKURS

Trädens födelsedag

SCIFEST

4-10 mars är det åter dags för Vetenskapsfestivalen Scifest. Välkommen elever och lärare!
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan