
Sök i vårt utbud för skolan!
Här hittar du bland annat aktiviteter för elever och förskolebarn, fortbildning för lärare och ingångar till spännande skolforskning. Du kan också välja att bli uppdaterad via mail när vi har en ny aktivitet eller resurs som intresserar dig. Gör bara din sökning och välj sedan att prenumerera.
Du har valt:
Ditt val gav 12 träffar
-
Det här är dinosaurier
Evolutionsmuseet har Nordens största samling av dinosauriefossil. Vilka var dinosaurierna? Hur och när levde de? Varför dog de ut? Vad kan man lära sig av ett fossil?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Däggdjurens tidsålder
Vi vandrar i våra paleontologiska utställningar och berättar om hur länge däggdjur funnits, hur de såg ut för länge sedan och hur deras utveckling sett ut. Vi svarar på frågor som: Vad är ett däggdjur? Och är du ett däggdjur?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Förstenade djur berättar
Vad är fossil? Hur bildas de och vad kan de berätta för oss? Vi rullar ut tidsbandet och berättar om jordens och livets historia genom olika tidsåldrar. Vi tittar på dinosaurier och havsreptiler och lär oss om hur de har formats genom evolutionen.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Jordens byggstenar - mineral och bergarter
Vi tittar på olika stenar och mineral och berättar hur de blev till. Var hittar man fossil och vad består ett berg av? Vi visar exempel på olika mineral, bergarter och fossil.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Lärarfortbildning för skolans internationalisering
Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering är ett kunskaps- och resurscentrum för skolan, främst med inriktning mot internationalisering, kultur och språkdidaktik. Vår största målgrupp är språklärare – engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och modersmål.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Regnskogens hemligheter/Jordens lungor
Regnskogen tillhör de artrikaste områdena på jorden. Här råder hård konkurrens. Vi pratar om vilka problem som växterna i den här miljön har och tittar på vilka anpassningar som krävs för att överleva. I Tropiska växthuset året runt.
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
-
Skolbesök - Institutionen för geovetenskaper
Beställ ett besök av en studievägledare som presenterar kurser och program inom geovetenskap. Informerar om hur man kan studera vulkaner, glaciärer, fossil, bergarter, vatten, väder och hållbar utveckling. Kontakta informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Student för en dag - Institutionen för geovetenskaper
Kom och var student en dag på Institutionen för geovetenskap. Följ en student på våra kurser eller program. Delta i studier och föreläsningar. Kontakta - informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Studiebesök - Institutionen för geovetenskaper
Kom på besök med en skolklass till Institutionen för geovetenskaper. Skräddarsy en dag med populärvetenskapliga föreläsningar om vulkaner, glaciärer, fossil, bergarter, vatten, väder och hållbar utveckling. Kontakta informator@geo.uu.se
Arrangör: Institutionen för geovetenskaper
-
Uppsala Conflict Data Program
Det internationellt erkända Uppsala Conflict Data Program (UCDP) tillhandahåller bland annat en unik databas om världens väpnande konflikter. Här finns stora mängder data över organiserat våld, väpnade konflikter och fredsarbete från 1946 och framåt.
Arrangör: Institutionen för freds- och konfliktforskning
-
Ursprung
Vi tittar på utställningen om människans ursprung och lär oss om vårt släktträd och om anatomiska skillnader mellan olika människoarter. Vad är egentligen en människa?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Öknens värld
Växter finns överallt, till och med i de torraste öknar. Hur överlever de? Vilka faror lurar i solen och torkan? Vilka anpassningar krävs för att klara av ökenlivet?
Arrangör: Linneanska trädgårdarna
Bettys hage

Nytt poddavsnitt om lärares förmåga att förstå, använda och värdera forskning.
Scicruise

15-16 april: Vetenskapskryssning för skolgrupper, barnfamiljer, studenter och lärare.
Biologi för de små

Bioresurs hjälper pedagoger att arbeta med biologi i för- och grundskolan.
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan